Start v.v.k. “HAPPY (IN) HARMONY”

GALACONCERT HARMONIE LAURA LANDGRAAF: 75 jaar passie, plezier & prestaties!

Harmonie Laura uit Landgraaf viert feest, de vereniging, opgericht in 1947, sluit haar75-jarig jubileumjaar af met een Galaconcert “HAPPY (IN) HARMONY ,in Theater Kerkrade op zaterdag 28 oktober, in samenwerking met Guido Dieteren, Wendy Kokkelkoren, Jack Vinders en een combo van “The European Pop Orchestra”.

“Happy (in) Harmony” staat voor wat Harmonie Laura is: Opgewekt en vrolijk, in balans, eensgezind, een fijne gezonde vereniging, waar iedereen, jong en oud, tevreden en met plezier samenkomt om te musiceren!   

In haar rijke historie heeft Harmonie Laura het nooit geschuwd om de muzikale grenzen op te zoeken en het aangedurfd regelmatig over deze grenzen heen te stappen.  Men heeft daarmee in het verleden menig succes behaald en ook dit galaconcert zal U weer verrassen!

Harmonie Laura is een vooruitstrevende vereniging onder leiding van dirigent Patrick Letterle, continu op zoek naar vernieuwing en muzikale uitdaging. Tijdens het galaconcert “Happy in Harmony” zal het harmonieorkest U in een avondvullend programma laten horen en zien hoe een eenvoudige, kleine “mijnharmonie” is uitgegroeid tot het mooie, kleurrijke orkest welke het nu is! Met een uitgekiende programmakeuze, waarin klassiek en hedendaags repertoire naadloos in elkaar overgaan, zal voor de pauze het verhaal van 75 jaar Harmonie Laura aan U gepresenteerd worden. Na de pauze zullen de muzikale gasten Guido Dieteren, Wendy Kokkelkoren & Combo, alsook Jack Vinders optreden,  als solisten afzonderlijk, maar ook samen met het harmonieorkest.

Voldoende ingrediënten voor een feestelijke en bovenal mooie muzikale avond.

Kaarten kunt u bestellen via Parkstad Limburg Theater:

https://www.plt.nl/programma/happy-in-harmony-galaconcert-harmonie-laura-landgraaf/28-10-2023-20-00

 

Jubileum 75 jaar Harmonie Laura

Op zondag 8 januari is Harmonie Laura het Jubileumjaar gestart met het nieuwjaarsconcert
i.s.m. Politiekapel Limburg.
Het was een middag vol verrassingen: Zo was er de première van de Laura mars, die ter
gelegenheid van het 75 jarig Jubileum is gecomponeerd door Michel Smeets en de
presentatie van het Laura Jubileumbier. De grootste verrassing was echter het aanbieden
van nieuwe kostuums aan de vereniging door het Laura Ondersteunings Comité met dank aan Stichting Support Landgraaf, Stichting Abel, Fonds Sociale instellingen, en het Prins Bernard Cultuurfonds voor de financiële bijdragen.
De eerstvolgende activiteit in het kader van dit jubileumjaar zal het opluisteren zijn van de
Heilige Mis op zondag 5 februari om 11.00 uur in de St Joseph kerk te Waubach.
Andere activiteiten die de harmonie dit jaar organiseert en die U alvast in de agenda kunt noteren zijn naast een concertreis in het voorjaar naar Beieren, Laura Summer Night op 24 juni en het Theresiafeest op 23 september (tevens reünie) met als thema “Disco”. Tot slot zal men op zaterdag 28 oktober het jubileumjaar groots afsluiten met een Gala concert in theater Kerkrade met medewerking van Guido Dieteren & Wendy Kockelkoren, leden van The European Pop Orchestra en Jack Vinders. Voor meer info kunt U terecht op www.harmonielaura.com

 

OPEN REPETITIE EN JUBILEUMBIER 75 JARIGE HARMONIE LAURA!

Op 7 december 1947, dus op de kop af 75 jaar geleden, is Harmonie Laura opgericht door een aantal inwoners van de nog jonge wijk Lauradorp. Het mijnwerkersdorp, gebouwd om de grote toestroom van mijnwerkers voor met name de mijnen Laura en Julia in Eijgelshoven te kunnen huisvesten, had al bijna alles: een kerk, scholen, het Oratorium, een voetbalclub en sinds die 7e december 1947 dus ook een eigen harmonie!

75 jaar is een mijlpaal die de vereniging niet onopgemerkt voorbij kan en wil laten gaan, het jubileumjaar zal dan ook gevierd worden met tal van bijzondere activiteiten.
We trappen vanavond om 19:30 uur af met een open repetitie. Iedereen die de Laura een warm hart toedraagt is van harte welkom in ons repetitielokaal d’r Sjtee Uul. Er zal eerst een uur gerepeteerd worden en aansluitend is er een gezellig samenzijn om de oprichtingsdatum te vieren.
Overigens zal tijdens deze avond ook het Laura Jubileumbier gepresenteerd worden, een ideaal geschenk voor de feestdagen!

Voor meer informatie met betrekking tot alle activiteiten van Harmonie Laura kunt terecht op www.harmonielaura.com of onze Facebookpagina

JUBILEUM HARMONIE LAURA 75 JAAR

Op 7 december 2022 a.s. bestaat Harmonie Laura alweer 75 jaar! Een mijlpaal in het bestaan van onze mooie vereniging. Dit speciale jubileumjaar zal dan ook in het teken staan van diverse bekende en bijzondere activiteiten.

We trappen het jubileumjaar af met een open repetitie op woensdag 7 december a.s. vanaf 19:30 uur in ons repetitielokaal D’r Sjtee Uul. Iedereen die het leuk lijkt om weer eens met ‘De Laura’ te repeteren, of gewoon wilt komen luisteren, is hierbij van harte uitgenodigd. Het is ook mogelijk om meerdere repetities bij te wonen in de aanloop naar ons wel bekende Nieuwjaarsconcert welke komend jaar gehouden zal worden op 8 januari 2023.
Heb je geen instrument, geef dat dan aan ons door zodat we een instrument voor je kunnen regelen. Wil je ons Nieuwjaarsconcert komen bezoeken, reserveer dan alvast een kaartje door een mailtje te sturen naar tickets@harmonielaura.com.

Voorts vinden er gedurende het jubileumjaar nog diverse activiteiten plaats:

  • Voorjaarsconcert i.s.m. een Clarinet Choir 15/16 april
  • Uitzwaaiconcert concertreis Bayern 13 mei
  • Zomer Festival Lauradorp met speciale artiesten 24/25 juni
  • Theresiaweekend met REUNIE thema-avond ‘Disco’ 24/25 september
  • Galaconcert met o.a. Jack Vinders in theater Kerkrade 28 oktober

Zoals je kunt lezen belooft het een bijzonder jaar te worden. Achter de schermen wordt er hard gewerkt om alles in goede banen te leiden vandaar dat nog niet alle details bekend zijn. Check regelmatig onze website.

Een ding is zeker: we willen er komend jaar een echt ouderwets feestjaar van maken.
Dit keer geen reünie-orkest, zoals bij de afgelopen twee jubileum edities, maar een REUNIE-feestavond. Het bekende en beruchte Theresiafeest zal wederom aan een thema gekoppeld worden en dit keer zal het thema ‘Disco’ zijn. Een avond vol met lekkere muziek en hopelijk met veel verklede discogangers. 

Maar het klapstuk van het jubileumjaar zal toch het galaconcert zijn in Theater Kerkrade. De invulling hiervan willen we nog even geheim houden, maar Jack Vinders hebben we al gecontracteerd. Schrijf 28 oktober 2023 daarom alvast in je agenda, want dit mag je niet missen!

Oh ja, we hebben zelfs een jubileum bier laten brouwen. Deze set van 3 flesjes bier, in een speciale geschenkverpakking, zal op ons Nieuwjaarsconcert gepresenteerd worden en is te koop voor € 10,–.
Wil je de set alvast op voorhand reserveren, kan dat door een mail te sturen naar voorzitter@harmonielaura.com o.v.v. ‘Jubileumbier Harmonie Laura’.

Wordt je al enthousiast van alle ideeën en activiteiten? Wij wel.

 Tot gauw, namens de jubileumcommissie,

Attila, Bart, Irene, Rene en Patrick

Wil je meespelen op de open repetitie op 7 december a.s. of op ons Nieuwjaarsconcert? Of wil je gewoon komen luisteren? Geef je dan snel op via tickets@harmonielaura.com.

Vermeld daarbij ook onderstaande gegevens in de mail.

Naam: ………………………………………………………………………

Emailadres: ………………………………………………………………

Telefoonnummer: ……………………………………………………

Speel je mee?: ja/nee

Instrument: ……………………………………………   beschik je over een instrument?: ja/nee