Harmonie Laura genomineerd voor verkiezing Vereniging van het Jaar

Harmonie Laura uit Landgraaf heeft zich genomineerd voor de verkiezing Vereniging van het Jaar. Om deze verkiezing te winnen roept Harmonie Laura nu iedereen op om te stemmen via https://www.clubvanhetjaar.nl/
Op deze website lees je het unieke verenigingsverhaal van Harmonie Laura, waarmee ze zich genomineerd hebben. Voor de winnende vereniging, maar ook voor de stemmers zijn diverse gave prijzen te verdienen.

Deze verkiezing is een initiatief van NOC*NSF, Kunstbende en LKCA samen met de Rabobank. De verkiezing heeft als doel de kracht van de sport- en cultuurvereniging bij zoveel mogelijk Nederlanders in de schijnwerpers te zetten. Verenigingen zijn heel bijzonder en dat mag gezien worden!

De clubs met de meeste stemmen en hoogste beoordeling worden beloond met mooie prijzen zoals Masterclasses van professionals die de vereniging verder helpen. Bovendien maakt een productiemaatschappij een professionele promotiefilm om de vereniging extra in de schijnwerpers te zetten.
Ga naar https://www.clubvanhetjaar.nl/ en stem onder het kopje cultuur op Harmonie Laura
Harmonie Laura, opgericht in 1947, is een vereniging die zich als doel gesteld heeft om muziek te maken op niveau en zo te werken aan de algemeen cultureel muzikale vorming van haar leden. Voorop staat dat binnen deze doelstelling, alle muzikanten, binnen zijn of haar eigen muzikale kunnen, optimaal gaan presteren. Hierbij staat beleving en plezier maken centraal en gaan prestatie en gezelligheid hand in hand! Inmiddels bestaat het grote harmonieorkest alweer uit bijna 45 muzikanten. Hiernaast beschikt Harmonie Laura nog over een opstaporkest “TOL”Toekomst orkest Laura, wat ook weer bestaat uit 10 muzikanten. En daarnaast nog de andere groepen als, bestuur, dames-comite en vrienden van Harmonie Laura.
Harmonie Laura investeert daarom weloverwogen, veel energie, tijd en geld in het werven en opleiden van nieuwe, liefst jeugdige, leden. In samenwerking met de stichting Muziekschool Kerkrade en geheel op eigen kosten, biedt de vereniging de programma’s “Klinkend Perspectief” en “Blazersklas” aan op diverse basisscholen binnen de gemeente Landgraaf. Zo kan de schooljeugd op een leuke, leerzame manier kennis maken met HAFA muziek. De wens is dan ook dat deze inspanningen er niet alleen aan bij dragen dat Harmonie Laura in ledenaantal groeit, maar vooral ook dat de HAFA muziek, toch wel “Limburgs Cultureel erfgoed”, voor de toekomst behouden blijft.
Omdat Harmonie Laura gezien wordt als een belangrijk onderdeel van de gemeenschap Lauradorp, participeert de vereniging in de Stichting Zomerfestival Lauradorp. Deze stichting is in het leven geroepen om de leefbaarheid en saamhorigheid binnen de wijk Lauradorp te vergroten door middel van het organiseren van een jaarlijks terugkerend festival. Op dit festival komt kunst, cultuur en muziek ruim aan bod. De diverse activiteiten variëren van tentoonstellingen en exposities tot aan HAFA-concerten en optredens van regionale popbandjes.

Naast het invullen van de “traditionele” harmonie-activiteiten zoals begeleiden van communicantjes, meelopen met de carnavalsoptocht en het geven van reguliere concerten en serenades, gaat Harmonie Laura nieuwe uitdagingen en innovatieve projecten niet uit de weg. Al diverse keren in het recente verleden is Harmonie Laura erin geslaagd om met professionele artiesten samen te werken en grote producties aan de Landgravenaren te presenteren.

Zodoende is Harmonie Laura zeker een boegbeeld voor de HAFA muziek in Landgraaf!