Nieuwjaarsconcert zondag 7 januari 2024 i.s.m.de Altbohmische

Op zondag 7 januari 2024 om 14.00 uur (zaal open 13.30 uur), starten we het jaar weer met ons alom bekende nieuwjaarsconcert o.l.v. dirigent Patrick Letterle. Harmonie laura en het TOL-orkest zal u verrassen met mooie muzikale Nieuwjaars klanken. Tijdens dit evenement willen we het publiek steeds verrassen met een andere muziekstijl. 

Wij denken dat we er dit keer zeker in geslaagd zijn met het orkest “Die Altbohmische” die een paar jaar terug de zaal al op zijn kop gezet hebben met hun mooie klanken. Laat u deze middag verrassen door de diversiteit aan mooie muziek met soms een knipoog! 

Nu het jaar wederom ten einde loopt, kijken we met veel genoegen terugkijken naar 2023 namelijk ons jubileumjaar “75 jaar harmonie Laura”. Tijdens ons jubileumjaar hebben we veel hoogte punten mogen beleven, onder andere  het Laura Jubileum bier,  de jubileummars “LAURA MARS” , nieuwe uniformen, mooie onvergetelijke concertreis naar Bayern, de laura summer night voor de buurt en natuurlijk ons mooie galaconcert in PLT kerkrade “Happy (-in) Harmony”. Dit evenement vindt plaats in ons verenigingslokaal van Harmonie Laura, Gemeenschapshuis D’r Sjtee Uul.

Die altbohmische.
Onze passie is de Böhmische blaasmuziek die we met veel plezier ten gehoor brengen voor alle liefhebbers van deze heerlijke traditionele muziek. Zie hun website https://www.altboehmischen.com/Home/

Bij de volgende voorverkoop adressen zijn kaarten verkrijgbaar:
• Heren kapsalon Smeets, Pastoor Scheepersstraat 12B te Landgraaf.
Gemeenschapshuis d’r Sjtee Uul, Sloterstraat 86 te Landgraaf.

De kaartjes kosten in de voorverkoop € 5,00 per stuk.
Maar wees er snel bij want de voorverkoop gaat snel; reeds 60 % verkocht en OP=OP!

Wij wensen U nu al mooie feestdagen en tot het nieuwe jaar met veel gezondheid en geluk, namens Harmonie Laura. En hopelijk mogen we u in 2024 op diverse jubileum evenementen begroeten. 

Namens het bestuur en leden van Harmonie Laura,

Nieuw Talent Orkest Landgraaf

Een muziekinstrument leren bespelen en gezellig samen muziek maken.

Lijkt het je leuk om op een laagdrempelige manier muziek te leren maken of ben je er al jaren uit en zou je graag weer muziek maken, meld je dan aan bij het Nieuw Talent Orkest Landgraaf!

Iedereen mag meedoen, jong en oud.

De repetities starten op woensdagavond 15 november van 20.00 tot 22.00 in het cultuurhuis in Landgraaf.

Voor meer informatie en aanmelden:
Sandra Geesink, 06-12717913, tcl@harmonielaura.com (Harmonie Laura).
Kelsey Wiss, 06-41159774, kelseywiss@hotmail.com (Fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide).

Voor meer informatie zie onderstaande poster 

Jij komt toch ook!

Start v.v.k. “HAPPY (IN) HARMONY”

GALACONCERT HARMONIE LAURA LANDGRAAF: 75 jaar passie, plezier & prestaties!

Harmonie Laura uit Landgraaf viert feest, de vereniging, opgericht in 1947, sluit haar75-jarig jubileumjaar af met een Galaconcert “HAPPY (IN) HARMONY ,in Theater Kerkrade op zaterdag 28 oktober, in samenwerking met Guido Dieteren, Wendy Kokkelkoren, Jack Vinders en een combo van “The European Pop Orchestra”.

“Happy (in) Harmony” staat voor wat Harmonie Laura is: Opgewekt en vrolijk, in balans, eensgezind, een fijne gezonde vereniging, waar iedereen, jong en oud, tevreden en met plezier samenkomt om te musiceren!   

In haar rijke historie heeft Harmonie Laura het nooit geschuwd om de muzikale grenzen op te zoeken en het aangedurfd regelmatig over deze grenzen heen te stappen.  Men heeft daarmee in het verleden menig succes behaald en ook dit galaconcert zal U weer verrassen! 

 Harmonie Laura is een vooruitstrevende vereniging onder leiding van dirigent Patrick Letterle, continu op zoek naar vernieuwing en muzikale uitdaging. Tijdens het galaconcert “Happy in Harmony” zal het harmonieorkest U in een avondvullend programma laten horen en zien hoe een eenvoudige, kleine “mijnharmonie” is uitgegroeid tot het mooie, kleurrijke orkest welke het nu is! Met een uitgekiende programmakeuze, waarin klassiek en hedendaags repertoire naadloos in elkaar overgaan, zal voor de pauze het verhaal van 75 jaar Harmonie Laura aan U gepresenteerd worden. Na de pauze zullen de muzikale gasten Guido Dieteren, Wendy Kokkelkoren & Combo, alsook Jack Vinders optreden,  als solisten afzonderlijk, maar ook samen met het harmonieorkest. 

Voldoende ingrediënten voor een feestelijke en bovenal mooie muzikale avond.

Kaarten kunt u bestellen via Parkstad Limburg Theater:

https://www.plt.nl/programma/happy-in-harmony-galaconcert-harmonie-laura-landgraaf/28-10-2023-20-00

BAYERN UITZWAAICONCERT

Met hemelvaart (donderdag 18 mei) vertrekt Harmonie Laura voor een 4-daagse concertreis naar Burglengenfeld in Bayern.
Om alle “thuisblijvers” en vrienden van Harmonie Laura ook de mogelijkheid te geven om te genieten van het ingestudeerde concertprogramma is er op zaterdag 13 mei 2023 een uittzwaaiconcert in D’r Sjtee Uul. Aanvang is om 19:30 uur en de zaal opent om 19:15 uur.
Harmonie Laura zal het concert openen en een mooie mix van klassieke en populaire harmoniemuziek ten gehore brengen, onder andere onze eigen Laura mars en een prachtig solowerk voor euphonium passeren de revue. Na de pauze zal het programma voortgezet worden door de Dorfdudler. Deze muziekkapel zal ervoor zorgen, met hun voornamelijk Bohmisch reportoire en aanstekelijk enthousiasme, dat iedereen in de juiste “Stimmung” komt voor de aankomende reis!
Iedereen die zin heeft in een gezellige avond, vol met mooie muziek is dan ook van harte uitgenodigd! De toegang is overigens gratis!!!

PARKSTAD PROJECT CONCERT

Clarinet-Choir Parkstad i.s.m. Harmonie Laura Landgraaf
Zondag 16 april 2023
Harmoniezaal Nieuwenhagen
Sun Plein 19, 6373 LG Landgraaf
Aanvang 11:00, zaal open 10:45 uur, vrije entree.
Clarinet-Choir Parkstad : verrassend veelzijdig
André Seerden, dirigent van het Clarinet-Choir Parkstad studeerde klarinet aan het conservatorium Maastricht en sloot dit af met het “einddiploma uitvoerend musicus”, Daarna volgden privélessen bij Piet Honingh, toenmalig soloklarinettist van het Kon. Concertgebouworkest. Als docent en staflid was dhr.Seerden o.a. meer dan 40 jaar verbonden aan Schunck Muziek & Dans in Heerlen en is dus geen onbekende in deze regio!
Sinds vorig jaar is André met pensioen: gepensioneerd maar niet minder gepassioneerd, nog steeds fanatiek, gedreven en verliefd op de klarinet. En omdat het bloed kruipt waar het niet gaan kan, heeft hij het initiatief genomen tot vormen van een pop-Up Clarinet-Choir, bestaande uit klarinettisten van maar liefst 7 verenigingen uit de regio Parkstad. Harmonie Laura Harmonie St. Michaël Landgraaf Harmonie St. Caecilia Nieuwenhagen Harmonie St.-Gregorius Haanrade Harmonie St Aemiliaan Koninklijke Harmonie Sint Bavo Nuth Musikverein Cäcilia Waldfeucht
De eerste gezamenlijke repetitie is inmiddels geweest en die was, naast gezellig en erg leuk, leerzaam en veelbelovend. Maar liefst 25 klarinettisten, met instrumenten van de kleine Es- tot aan de reusachtige Contrabasklarinet, zullen U middels een uitgekiende programmakeuze kennis laten maken met de verrassende veelzijdigheid van de klarinet en U zult zeker genieten van mooie, afwisselende muziek.
Harmonie Laura is dit jaar jarig en in het kader van het 75-jarig jubileum organiseert de vereniging in 2023 tal van extra activiteiten, met als absoluut hoogtepunt een Galaconcert in theater Kerkrade op 28 oktober. Een van de andere activiteiten is een meerdaagse concertreis naar Beieren in het voorjaar van 2023.
Tijdens het Parkstad project concert zal Harmonie Laura dan ook een deel van het concertreisprogramma voor het eerst ten gehore brengen. Een mooie mix van klassieke en populaire harmoniemuziek met onder andere onze eigen Laura mars en een prachtig solowerk voor Euphonium, zullen de muzikale revue passeren. Harmonie Laura staat sinds 2009 onder leiding van Patrick Letterle en telt momenteel 45 spelende leden.
Nieuwsgierig geworden, kom gerust kijken en luisteren zondagmorgen 16 april, het concert is vrij toegankelijk!

Nieuw Talent Orkest Landgraaf

Het NTO is vooral gericht op volwassenen die amper tot geen muzikale ervaring hebben, maar het wel graag willen leren! Het gaat vooral om het plezier van samen muziek maken.
Tijdens dit project ga je meedoen aan 10 repetities en uiteindelijk een leuk slotconcert met andere verenigingen. Wij als Harmonie Laura werken samen met het SMK en Nij Talent en participeren in dit project. Heb je interesse? Aanmelden kan via de website van het SMK: https://www.smkparkstad.nl/aanmelding-geopend-voor-nieuw-talent-orkest/

Jubileum 75 jaar Harmonie Laura

Op zondag 8 januari is Harmonie Laura het Jubileumjaar gestart met het nieuwjaarsconcert
i.s.m. Politiekapel Limburg.
Het was een middag vol verrassingen: Zo was er de première van de Laura mars, die ter
gelegenheid van het 75 jarig Jubileum is gecomponeerd door Michel Smeets en de
presentatie van het Laura Jubileumbier. De grootste verrassing was echter het aanbieden
van nieuwe kostuums aan de vereniging door het Laura Ondersteunings Comité met dank aan Stichting Support Landgraaf, Stichting Abel, Fonds Sociale instellingen, en het Prins Bernard Cultuurfonds voor de financiële bijdragen.
De eerstvolgende activiteit in het kader van dit jubileumjaar zal het opluisteren zijn van de
Heilige Mis op zondag 5 februari om 11.00 uur in de St Joseph kerk te Waubach.
Andere activiteiten die de harmonie dit jaar organiseert en die U alvast in de agenda kunt noteren zijn naast een concertreis in het voorjaar naar Beieren, Laura Summer Night op 24 juni en het Theresiafeest op 23 september (tevens reünie) met als thema “Disco”. Tot slot zal men op zaterdag 28 oktober het jubileumjaar groots afsluiten met een Gala concert in theater Kerkrade met medewerking van Guido Dieteren & Wendy Kockelkoren, leden van The European Pop Orchestra en Jack Vinders. Voor meer info kunt U terecht op www.harmonielaura.com

NIEUWJAARSCONCERT ZONDAG 8 JANUARI 2023 I.S.M. POLITIEKAPEL LIMBURG

Nu het jaar wederom ten einde loopt, kijken we met veel genoegen vooruit naar 2023 namelijk ons jubileumjaar “75 jaar harmonie Laura”.
Op zondag 8 januari 2023 om 14.00 uur (zaal open 13.30 uur), starten we het jaar weer met ons alom bekende nieuwjaarsconcert o.l.v. dirigent Patrick Letterle. Harmonie laura en het TOL-orkest zullen u verrassen met mooie muzikale Nieuwjaars klanken. Tijdens dit evenement willen we het publiek steeds verrassen met een andere muziekstijl. Wij denken dat we er dit keer zeker in geslaagd zijn met het orkest “Politiekapel Limburg” o.l.v. Henk Haan. Het nieuwjaarsconcert vind plaats in het verenigingslokaal Gemeenschapshuis D’r Sjtee Uul.
Laat u deze middag verrassen door de diversiteit aan mooie muziek met soms een knipoog! Ook zullen we tijdens dit nieuwjaarsconcert officieel ons 75 jarig jubileumjaar aftrappen. In kader van ons 75 jarig jubileum hebben we als Harmonie Laura een heuse jubileummars “LAURA MARS” laten componeren door Michel Smeets die wij deze dag aan het publiek ten gehore brengen.
Tijdens onze oprichtingsdatum 7 december j.l. hebben we reeds intern ons jubileumjaar geopend met een jubileum repetitie waarbij we het Laura Jubileum bier gepresenteerd hebben. Dit bier is i.s.m. brouwerij Rolduc te Kerkrade speciaal gebrouwen. Het betreft 2 bier soorten: een blond en een donker bier met nagisting op de fles. Dit bier is verkrijgbaar in een pakket van 3 (2 blond en 1 donker) in een mooie jubileum verpakking via voorzitter@harmonielaura.com, voor het luttele bedrag van €10,00. Dit pakket is ook tijdens ons nieuwjaarsconcert verkrijgbaar.

POLITIEKAPEL LIMBURG
Politiekapel Limburg is eenmalig in haar soort in de Provincie Limburg. Voornaamste doelstelling is om het politieapparaat op een andere manier aan de burgers te tonen. De kapel luistert sinds de oprichting tal van manifestaties en bijzondere gelegenheden op. Van concerten in zalen en feesttenten tot optochten in Frankrijk, van opluisteren volksliederen bij interlands als Nederland – Japan (WK Jeugdvoetbal) en Nederland – Duitsland (G-teams) tot musiceren tijdens staatsbezoeken (Koning Willem Alexander, Koningin Maxima, Prinses Beatrix). Alle leden zijn amateurmusici welke onder leiding van dirigent Henk Haan wekelijks in Kerkrade repeteren en jaarlijks een 10-15 optredens verzorgen. De orkestbezetting van Politiekapel Limburg bestaat uit een mix van politiemensen in actieve politiedienst én enthousiaste burgers die in de functie van Politievrijwilliger in de Ondersteuning-Muziek’ (PVO-M) de politie op muzikaal gebied willen helpen.
Bij de volgende voorverkoop adressen zijn kaarten verkrijgbaar:
• Heren kapsalon Smeets, Pastoor Scheepersstraat 12B te Landgraaf
• Gemeenschapshuis d’r Sjtee Uul, Sloterstraat 86 te Landgraaf
De kaartjes kosten in de voorverkoop €4,00 per stuk
Maar wees er snel bij want de voorverkoop gaat snel; reeds 60 % verkocht en OP=OP!
Wij wensen U nu al mooie feestdagen en tot het nieuwe jaar met veel gezondheid en geluk, namens Harmonie Laura. En hopelijk mogen we u in 2023 op diverse jubileum evenementen begroeten.
Namens het bestuur en leden van Harmonie Laura

OPEN REPETITIE EN JUBILEUMBIER 75 JARIGE HARMONIE LAURA!

Op 7 december 1947, dus op de kop af 75 jaar geleden, is Harmonie Laura opgericht door een aantal inwoners van de nog jonge wijk Lauradorp. Het mijnwerkersdorp, gebouwd om de grote toestroom van mijnwerkers voor met name de mijnen Laura en Julia in Eijgelshoven te kunnen huisvesten, had al bijna alles: een kerk, scholen, het Oratorium, een voetbalclub en sinds die 7e december 1947 dus ook een eigen harmonie!

75 jaar is een mijlpaal die de vereniging niet onopgemerkt voorbij kan en wil laten gaan, het jubileumjaar zal dan ook gevierd worden met tal van bijzondere activiteiten.
We trappen vanavond om 19:30 uur af met een open repetitie. Iedereen die de Laura een warm hart toedraagt is van harte welkom in ons repetitielokaal d’r Sjtee Uul. Er zal eerst een uur gerepeteerd worden en aansluitend is er een gezellig samenzijn om de oprichtingsdatum te vieren.
Overigens zal tijdens deze avond ook het Laura Jubileumbier gepresenteerd worden, een ideaal geschenk voor de feestdagen!

Voor meer informatie met betrekking tot alle activiteiten van Harmonie Laura kunt terecht op www.harmonielaura.com of onze Facebookpagina

JUBILEUM HARMONIE LAURA 75 JAAR

Op 7 december 2022 a.s. bestaat Harmonie Laura alweer 75 jaar! Een mijlpaal in het bestaan van onze mooie vereniging. Dit speciale jubileumjaar zal dan ook in het teken staan van diverse bekende en bijzondere activiteiten.

We trappen het jubileumjaar af met een open repetitie op woensdag 7 december a.s. vanaf 19:30 uur in ons repetitielokaal D’r Sjtee Uul. Iedereen die het leuk lijkt om weer eens met ‘De Laura’ te repeteren, of gewoon wilt komen luisteren, is hierbij van harte uitgenodigd. Het is ook mogelijk om meerdere repetities bij te wonen in de aanloop naar ons wel bekende Nieuwjaarsconcert welke komend jaar gehouden zal worden op 8 januari 2023.
Heb je geen instrument, geef dat dan aan ons door zodat we een instrument voor je kunnen regelen. Wil je ons Nieuwjaarsconcert komen bezoeken, reserveer dan alvast een kaartje door een mailtje te sturen naar tickets@harmonielaura.com.

Voorts vinden er gedurende het jubileumjaar nog diverse activiteiten plaats:

 • Voorjaarsconcert i.s.m. een Clarinet Choir 15/16 april
 • Uitzwaaiconcert concertreis Bayern 13 mei
 • Zomer Festival Lauradorp met speciale artiesten 24/25 juni
 • Theresiaweekend met REUNIE thema-avond ‘Disco’ 24/25 september
 • Galaconcert met o.a. Jack Vinders in theater Kerkrade 28 oktober

Zoals je kunt lezen belooft het een bijzonder jaar te worden. Achter de schermen wordt er hard gewerkt om alles in goede banen te leiden vandaar dat nog niet alle details bekend zijn. Check regelmatig onze website.

Een ding is zeker: we willen er komend jaar een echt ouderwets feestjaar van maken.
Dit keer geen reünie-orkest, zoals bij de afgelopen twee jubileum edities, maar een REUNIE-feestavond. Het bekende en beruchte Theresiafeest zal wederom aan een thema gekoppeld worden en dit keer zal het thema ‘Disco’ zijn. Een avond vol met lekkere muziek en hopelijk met veel verklede discogangers. 

Maar het klapstuk van het jubileumjaar zal toch het galaconcert zijn in Theater Kerkrade. De invulling hiervan willen we nog even geheim houden, maar Jack Vinders hebben we al gecontracteerd. Schrijf 28 oktober 2023 daarom alvast in je agenda, want dit mag je niet missen!

Oh ja, we hebben zelfs een jubileum bier laten brouwen. Deze set van 3 flesjes bier, in een speciale geschenkverpakking, zal op ons Nieuwjaarsconcert gepresenteerd worden en is te koop voor € 10,–.
Wil je de set alvast op voorhand reserveren, kan dat door een mail te sturen naar voorzitter@harmonielaura.com o.v.v. ‘Jubileumbier Harmonie Laura’.

Wordt je al enthousiast van alle ideeën en activiteiten? Wij wel.

Tot gauw, namens de jubileumcommissie,

Attila, Bart, Irene, Rene en Patrick

Wil je meespelen op de open repetitie op 7 december a.s. of op ons Nieuwjaarsconcert? Of wil je gewoon komen luisteren? Geef je dan snel op via tickets@harmonielaura.com.

Vermeld daarbij ook onderstaande gegevens in de mail.

Naam: ………………………………………………………………………

Emailadres: ………………………………………………………………

Telefoonnummer: ……………………………………………………

Speel je mee?: ja/nee

Instrument: ……………………………………………   beschik je over een instrument?: ja/nee

SJTOLS OP LANDGRAAF

Concert “Harmonie Laura” i.s.m. Paul van Loo met Ivo Rosbeek
Het zal U vast en zeker niet ontgaan zijn dat de gemeente Landgraaf dit jaar 40 jaar bestaat. Ook Harmonie Laura kan en wil dit heugelijke feit niet ongemerkt voorbij laten gaan en nodigt dan ook elke inwoner van Landgraaf (en daarbuiten) uit voor een bijzonder concert: “SJTOLS OP 40 JAAR LANDGRAAF”, op Zondag 6 november.
Het concert met een gastoptreden van Paul van Loo en Ivo Rosbeek vertelt het verhaal van Landgraaf. Een groot deel van de speciale muziekwerken zijn voorzien van prachtig beeldmateriaal welke verkregen is met medewerking van de heemkundevereniging Landgraaf. Verleden, heden en toekomst, de mooie plekjes en alle zaken waar we in Landgraaf trots op zijn passeren de muzikale revue!
Het concert vindt plaats op zondag 6 november in het Gemeenschapshuis d’r Sjtee Uul in Lauradorp, aanvang 15:00 uur zal open om 14:30 uur. Toegangskaarten kosten 5 euro en zijn verkrijgbaar bij: Gemeenschapshuis D’r Sjtee Uul & Kapper Smeets of via onze reserveerlijn tickets@harmonielaura.com.

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Landgraaf in het kader van 40 jaar Landgraaf.
Wilt u meer informatie over de vereniging of wilt u lid of vriend worden, neem dan contact op met onze voorzitter dhr. Attila Oroszi, tel.: 06-44456289 of mail naar secretariaat@harmonielaura.com of kijk op onze website www.harmonielaura.com.

RABOBANK CLUBSUPPORT VAN 5 T/M 27 SEPTEMBER 2022

Harmonie Laura doet ook dit jaar weer mee met de Rabo club actie. Zo houden we samen de muziek in Lauradorp/landgraaf springlevend! 🎶
Stemmen kan van 5 tot en met 27 september mits je lid bent van de Rabobank Zuid-Limburg Oost. Alvast bedankt voor je stem.
Stem je via de Rabo App of Rabo Online Bankieren, dan is er geen stemcode nodig. De lijst met deelnemers staat onder de knop Rabo ClubSupport. Als je inlogt vind je deze knop via ‘Service’ en vervolgens ‘Lidmaatschap’.
Leden van de Rabobank, die geen toegang hebben tot de Rabo App of Rabo Online Bankieren ontvangen een stemcode. Deze stemcode is persoonlijk en kan éénmalig gebruikt worden. Let op: de stemcode kan niet worden overgedragen aan anderen.
Hoe meer stemmen wij krijgen, hoe groter de opbrengst voor onze vereniging. Alvast bedankt voor jouw support!
Meer informatie over de campagne vind je hier: https://www.rabobank.nl/leden

YES, We mogen weer…

Maandag 31 Januari j.l. zijn wij met in achtneming van alle nu geldende Corona voorzorgsmaatregelen weer begonnen met repeteren om ons voor te bereiden op onze eerstkomende activiteit. Te weten:
Matineeconcert op zondag 10 april as. bij Koninklijke Harmonie St. Caecilia te Swalmen, aanvang 15 uur.

UPDATE – Vooraankondiging Theatermusical SING-A-LONG

Nadat wij ons musical Sing  a Long concert een aantal keer hebben moeten verplaatsen hopen wij dat dit concert op 16 oktober 2021 doorgang kan vinden.
In elk geval zijn de repetities daarvoor in volle gang en kijken wij ernaar uit jullie allemaal weer te kunnen ontmoeten en samen muziek te kunnen maken.
Uiteraard moeten wij ons verhouden tot de dan geldende Coronaregels. Dit betekent vooralsnog dat er alleen toegang kan worden verleend indien u:

 • Of bent gevaccineerd.
 • Of een herstelbewijs hebt (maximaal 180 dagen geleden).
 • Of een negatief testbewijs kunt overleggen.

Mocht u een entreeticket hebben en om welke reden dan ook niet in staat zijn het concert te bezoeken laat dit dan weten via tickets@harmonielaura.com of via 06-44456289. Wij zullen u dan een gepaste oplossing aanbieden.

Meld u a.u.b. zodat we weten hoeveel bezoekers we welkom mogen heten!
Tot Zaterdag 16 oktober 2021 namens leden harmonie Laura en popkoor Thirdwing

 Ps.:
U kunt op 1 van deze 3 manieren een coronatoegangsbewijs krijgen:
• Vaccinatiebewijs:
Volledige coronavaccinatie. Met een Europees goedgekeurd vaccin. In Nederland is een vaccinatie meestal geldig vanaf 14 dagen nadat u volledig bent gevaccineerd. Bent u op of na 14 augustus 2021 met Janssen geprikt? Dan is uw vaccinatie in Nederland na 28 dagen geldig. Meestal kan Corona Check uw vaccinatiebewijs automatisch ophalen uit de systemen van RIVM of GGD.

• Herstelbewijs
Bewijs positieve coronatest van minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen geleden.

• Testbewijs
Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor de activiteit.

Harmonie Laura Trotse partner van “Meer harmonie in de samenleving”!

Trotse partner van “Meer harmonie in de samenleving“, daar wij als Harmonie Laura muziekeducatie voor de jeugd zeer belangrijk vinden i.v.m. ontwikkeling van het brein. Ook dit is harmonie Laura. Klik op onderstaande afbeelding.
Zodoende hopen we op u steun bij de Rabo ClubSupport actie! U kunt nog stemmen t/m 25 Oktober.
 
Ook dit jaar neemt Harmonie Laura deel aan de actie van de Rabobank om verenigingen en stichtingen in onze regio financieel een steuntje in de rug te geven: RABO CLUBSUPPORT.
Tussen 5 en 25 oktober kun je je stem uitbrengen. Hoe meer stemmen we krijgen, des te hoger wordt het geldbedrag dat we mogen ontvangen. Dit geldbedrag willen we steken in verder ontwikkeling van onze jeugd ivm aanschaf nieuw instrumenten. Een mooie bijdrage van Rabo-ClubSupport zou ons in deze Corona tijd heel erg helpen.
Stem je daarom op ons? In het overzicht vind je ons onder “Harmonie Laura, Landgraaf “
Je kunt je stem uitbrengen door in te loggen in de app van de Rabobank of via de website en via ‘Zelf regelen’ en vervolgens ‘Mijn Lidmaatschap’ kan je klikken op Rabo ClubSupport.
Alvast hartelijk dank voor jullie steun!

 

5 t/m 25 Oktober – RABO CLUBSUPPORT!

Ook dit jaar neemt Harmonie Laura deel aan de actie van de Rabobank om verenigingen en stichtingen in onze regio financieel een steuntje in de rug te geven: RABO CLUBSUPPORT.
Tussen 5 en 25 oktober kun je je stem uitbrengen. Hoe meer stemmen we krijgen, des te hoger wordt het geldbedrag dat we mogen ontvangen. Dit geldbedrag willen we steken in verder ontwikkeling van onze jeugd ivm aanschaf nieuw instrumenten. Een mooie bijdrage van Rabo-ClubSupport zou ons in deze Corona tijd heel erg helpen.
Stem je daarom op ons? In het overzicht vind je ons onder “Harmonie Laura, Landgraaf “
Je kunt je stem uitbrengen door in te loggen in de app van de Rabobank of via de website en via ‘Zelf regelen’ en vervolgens ‘Mijn Lidmaatschap’ kan je klikken op Rabo ClubSupport.
Alvast hartelijk dank voor jullie steun!

 

27 Maart 2021 – THEATERMUSICAL SING-A-LONG!!!

Theatermusical Sing-a-long  die op 10 oktober 2020 in het Cultuurhuis Landgraaf zou worden uitgevoerd, is wederom uitgesteld. Vanwege de gevolgen van het coronavirus en de maatregelen vanuit het RIVM en de overheid, zal ook dit theaterspektakel voor de 2e keer opgeschoven moeten worden en wel naar 27 maart 2021.

De theatermusical Sing-a-long staat geheel in het teken van de meest geliefde musicalliedjes ter wereld. Kom op zaterdag 27 maart 2021 naar het Cultuurhuis Landgraaf voor deze spetterende Sing-a-Long en zing uit volle borst mee met de onvergetelijke musical hits en andere bekende toppers van Queen en ABBA.

De bekende solisten Gwen van Genderen en Daan Hogevonder presenteren de Musical Sing-a-Long en openen deze avond met de meezing klassieker ‘Do-Re-Mi’ uit The Sound of Music.

En ken je toevallig ook Jesus Christ superstar, the Phantom of the Opera, Don’t cry for me Argentina, de Bohemian Rhapsody, Radio Gaga of Dancing Queen. Het is slechts een greep uit het repertoire. Samen maken we er een onvergetelijke avond van, een feest in een geweldige sfeer. De tekst wordt op een groot scherm geprojecteerd zodat iedereen eenvoudig kan meezingen.

En dat is nog niet alles want de theatermusical SING-A-LONG kwam tot stand door een samenwerking van Popkoor Thirdwing uit Heerlen en Harmonie Laura uit Landgraaf. Een unieke kombinatie en een garantie voor een nieuwe muzikale ervaring.

Repertoire

Miss Saigon: 1.Ouverture, 2. Sun and Moon, 3. Bui Doi
Grease: 1 Summernights, 2. You’re the one that I want
The Greatest Showman: This is me
A Little Night Music: Send in the Clowns
Andrew Lloyd Webber: A Concert Celebration 
Jesus Christ Superstar: Jesus Christ Superstar
Wicked: Defying Gravity
We Will Rock You: Queen medley
Sound of Music:  1. Do-Re-Mi, 2. Edelweiss
Les Miserables: I dreamed a dream
Frozen:  Let it go
The Wizard of Oz: Somewhere over the Rainbow
The Wizz: Brand New Day
Jekyll and Hyde: This is the moment
The Lion King: Hakuna-Matata
Mary Poppins: Supercalifragilisticexpialidocious
West Side Story: 1. Something’s coming, 2. Somewhere
Abba: Dancing Queen


Tickets
De tickets blijven gewoon geldig voor deze datum maar mocht U op die avond niet kunnen, neem dan contact op via onderstaand mailadres tickets@harmonielaura.com

Waar en hoe laat?
De theatermusical Sing-a-Long vindt plaats in het Cultuurhuis Landgraaf, Veldstraat 19, te 6371 AW Landgraaf en begint om 20.00 uur. De zaal is open om 19.30 uur. Verkeersregelaars wijzen de weg naar de gratis parkeerplaatsen.

 

11 juni 2020 – KP NIEUWSBRIEF ZOMER 2020

Trots op onze samenwerking met Stichting SMK, omdat we HaFa cultuur belangrijk vinden voor de ontwikkeling van de jeugd. De nieuwe KP Nieuwsbrief is uit. Met interviews met muziekconsulent Marjolein Jeurissen, Bart Alofs van het project Meer Harmonie In de Samenleving en Sandra Geesink van Harmonie Laura. Op pagina 5 en 6 staat een mooie bijdrage over hoe Harmonie Laura de toekomst ziet, waarbij de jeugd een hele belangrijke rol speelt. De nieuwsbrief is hier te lezen.
 

Thuis repetities Musical SING-A-LONG

Het is vandaag 18 April. De dag van ons Musical Sing a long concert waar we met z’n allen zo naar uit hadden gekeken. Vanwege het corona-virus hebben wij het helaas moet verplaatsen naar 10 Oktober. We missen het samen repeteren op maandagavond in Gemeenschapshuis Sjtee Uul. Om de sfeer er in te houden hebben dirigent en leden besloten jullie een inkijkje te geven hoe er op dit moment thuis gerepeteerd wordt ter voorbereiding van het Musical Sing a long concert. We zijn benieuwd wie weet aan welke 2 muziekstukken er op de 2 foto’s wordt gerepeteerd.

BELANGRIJKE MEDEDELING betreffende Musical SING-A-LONG

Zoals u zult begrijpen zijn ook wij genoodzaakt om ons evenement “Musical SING-a-LONG” van zaterdag 18 april 2020 uit te stellen. Zoals reeds eerder gemeld zal de nieuwe datum zaterdag 10 oktober 2020 zijn. De tickets blijven gewoon geldig voor deze datum. Indien u niet kunt op deze datum of een andere reden heeft neem dan s.v.p. contact op via tickets@harmonielaura.com
Wij wensen iedereen heel veel sterkte in deze onzekere tijd 🍀🍀🍀

Het bestuur van Popkoor Thirdwing en Harmonie Laura

BELANGRIJKE MEDEDELING betreffende Musical SING-A-LONG

In verband met recente ontwikkelingen omtrent het coronavirus hebben wij nauw contact met de desbetreffende verantwoordelijken. Voorlopig houdt de verordening stand tot en met 31 maart aanstaande. Vooralsnog is nog niet duidelijk wat er na deze datum gaat gebeuren.

Mocht ervoor gekozen worden om het Musical Sing-A-Long concert af te lassen, is besloten om 10 oktober aan te houden als alternatieve datum. Reserveer deze datum alvast in uw agenda! De kaartjes die voor het concert van 18 april gekocht zijn, zullen op 10 oktober ook geldig zijn.

Vooralsnog gaat het Musical Sing-A-Long concert door op zaterdag 18 april. Het definitieve besluit zal genomen worden op uiterlijk 7 april. We blijven alert en blijven de ontwikkelingen volgen.

De besturen van Harmonie Laura en Popkoor Thirdwing.

Zaterdag 18 April 2020 – Groot meezingfestijn Theatermusical SING-A-LONG

Op zaterdag 18 april 2020 naar het Cultuurhuis Landgraaf voor de spetterende SING-A-LONG en zing uit volle borst mee met de onvergetelijke musical hits en andere bekende toppers van Queen en ABBA. 

De bekende solisten Gwen van Genderen en Daan Hogevonder presenteren de Musical SING-A-LONG en openen deze avond met de meezing klassieker ‘Do-Re-Mi’ uit The Sound of Music. 

En ken je toevallig ook Jesus Christ superstar, the Phantom of the Opera, Don’t cry for me Argentina, de Bohemian Rhapsody, Radio Gaga of Dancing Queen. Het is slechts een greep uit het repertoire. Samen maken we er een onvergetelijke avond van, een feest in een geweldige sfeer. De tekst wordt op een groot scherm geprojecteerd zodat iedereen eenvoudig kan meezingen.

En dat is nog niet alles want de theatermusical SING-A-LONG kwam tot stand door een samenwerking van Popkoor Thirdwing uit Heerlen en Harmonie Laura uit Landgraaf. Een unieke kombinatie en een garantie voor een nieuwe muzikale ervaring.

Tickets via voorverkoopadressen.
Er zijn verschillende adressen waar je binnen kunt lopen om kaarten te kopen voor de  Theatermusical SING-A-LONG:
        – Landgraaf, Gemeenschapshuis D’r Stjee Uul, Sloterstraat 86
        – Landgraaf, Herenkapsalon Smeets, Pastoor Scheepersstraat 12b
        – Heerlen-Heerlerheide, Cultureel Centrum Corneliushuis, Groeet Genhei 14
        – Heerlen-Heerlerheide, Primera Heerlerheide, Wannerstraat 15-17

Je kunt ook een mail sturen naar tickets@harmonielaura.com  met vermelding van je naam en het aantal tickets, de voorverkoopprijs is €9,00.
Voor de aanvang van SING-A-LONG kunnen, zolang de voorraad strekt, ook  aan de kassa kaarten gekocht worden voor €15,00. De kassa gaat open 30 minuten voor aanvang. Je moet dan wel contant betalen. 

Waar en hoe laat?
Cultuurhuis Landgraaf, Veldstraat 19, 6371 AW Landgraaf
Aanvang om 20.00 uur, zaal is open om 19.30 uur
Voor meer informatie zie: www.harmonielaura.com of www.thirdwing.nl

 

SJTOLS OP LANDGRAAF

Concert “Harmonie Laura” i.s.m. Paul van Loo met Ivo Rosbeek
Het zal U vast en zeker niet ontgaan zijn dat de gemeente Landgraaf dit jaar 40 jaar bestaat. Ook Harmonie Laura kan en wil dit heugelijke feit niet ongemerkt voorbij laten gaan en nodigt dan ook elke inwoner van Landgraaf (en daarbuiten) uit voor een bijzonder concert: “SJTOLS OP 40 JAAR LANDGRAAF”, op Zondag 6 november.
Het concert met een gastoptreden van Paul van Loo en Ivo Rosbeek vertelt het verhaal van Landgraaf. Een groot deel van de speciale muziekwerken zijn voorzien van prachtig beeldmateriaal welke verkregen is met medewerking van de heemkundevereniging Landgraaf. Verleden, heden en toekomst, de mooie plekjes en alle zaken waar we in Landgraaf trots op zijn passeren de muzikale revue!
Het concert vindt plaats op zondag 6 november in het Gemeenschapshuis d’r Sjtee Uul in Lauradorp, aanvang 15:00 uur zal open om 14:30 uur. Toegangskaarten kosten 5 euro en zijn verkrijgbaar bij: Gemeenschapshuis D’r Sjtee Uul & Kapper Smeets of via onze reserveerlijn tickets@harmonielaura.com.

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Landgraaf in het kader van 40 jaar Landgraaf.
Wilt u meer informatie over de vereniging of wilt u lid of vriend worden, neem dan contact op met onze voorzitter dhr. Attila Oroszi, tel.: 06-44456289 of mail naar secretariaat@harmonielaura.com of kijk op onze website www.harmonielaura.com.

RABOBANK CLUBSUPPORT VAN 5 T/M 27 SEPTEMBER 2022

Harmonie Laura doet ook dit jaar weer mee met de Rabo club actie. Zo houden we samen de muziek in Lauradorp/landgraaf springlevend! 🎶
Stemmen kan van 5 tot en met 27 september mits je lid bent van de Rabobank Zuid-Limburg Oost. Alvast bedankt voor je stem.
Stem je via de Rabo App of Rabo Online Bankieren, dan is er geen stemcode nodig. De lijst met deelnemers staat onder de knop Rabo ClubSupport. Als je inlogt vind je deze knop via ‘Service’ en vervolgens ‘Lidmaatschap’.
Leden van de Rabobank, die geen toegang hebben tot de Rabo App of Rabo Online Bankieren ontvangen een stemcode. Deze stemcode is persoonlijk en kan éénmalig gebruikt worden. Let op: de stemcode kan niet worden overgedragen aan anderen.
Hoe meer stemmen wij krijgen, hoe groter de opbrengst voor onze vereniging. Alvast bedankt voor jouw support!
Meer informatie over de campagne vind je hier: https://www.rabobank.nl/leden

YES, We mogen weer…

Maandag 31 Januari j.l. zijn wij met in achtneming van alle nu geldende Corona voorzorgsmaatregelen weer begonnen met repeteren om ons voor te bereiden op onze eerstkomende activiteit. Te weten:
Matineeconcert op zondag 10 april as. bij Koninklijke Harmonie St. Caecilia te Swalmen, aanvang 15 uur.

UPDATE – Vooraankondiging Theatermusical SING-A-LONG

Nadat wij ons musical Sing  a Long concert een aantal keer hebben moeten verplaatsen hopen wij dat dit concert op 16 oktober 2021 doorgang kan vinden.
In elk geval zijn de repetities daarvoor in volle gang en kijken wij ernaar uit jullie allemaal weer te kunnen ontmoeten en samen muziek te kunnen maken.
Uiteraard moeten wij ons verhouden tot de dan geldende Coronaregels. Dit betekent vooralsnog dat er alleen toegang kan worden verleend indien u:

 • Of bent gevaccineerd.
 • Of een herstelbewijs hebt (maximaal 180 dagen geleden).
 • Of een negatief testbewijs kunt overleggen.

Mocht u een entreeticket hebben en om welke reden dan ook niet in staat zijn het concert te bezoeken laat dit dan weten via tickets@harmonielaura.com of via 06-44456289. Wij zullen u dan een gepaste oplossing aanbieden.

Meld u a.u.b. zodat we weten hoeveel bezoekers we welkom mogen heten!
Tot Zaterdag 16 oktober 2021 namens leden harmonie Laura en popkoor Thirdwing

 Ps.:
U kunt op 1 van deze 3 manieren een coronatoegangsbewijs krijgen:
• Vaccinatiebewijs:
Volledige coronavaccinatie. Met een Europees goedgekeurd vaccin. In Nederland is een vaccinatie meestal geldig vanaf 14 dagen nadat u volledig bent gevaccineerd. Bent u op of na 14 augustus 2021 met Janssen geprikt? Dan is uw vaccinatie in Nederland na 28 dagen geldig. Meestal kan Corona Check uw vaccinatiebewijs automatisch ophalen uit de systemen van RIVM of GGD.

• Herstelbewijs
Bewijs positieve coronatest van minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen geleden.

• Testbewijs
Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor de activiteit.

Harmonie Laura Trotse partner van “Meer harmonie in de samenleving”!

Trotse partner van “Meer harmonie in de samenleving“, daar wij als Harmonie Laura muziekeducatie voor de jeugd zeer belangrijk vinden i.v.m. ontwikkeling van het brein. Ook dit is harmonie Laura. Klik op onderstaande afbeelding.
Zodoende hopen we op u steun bij de Rabo ClubSupport actie! U kunt nog stemmen t/m 25 Oktober.
 
Ook dit jaar neemt Harmonie Laura deel aan de actie van de Rabobank om verenigingen en stichtingen in onze regio financieel een steuntje in de rug te geven: RABO CLUBSUPPORT.
Tussen 5 en 25 oktober kun je je stem uitbrengen. Hoe meer stemmen we krijgen, des te hoger wordt het geldbedrag dat we mogen ontvangen. Dit geldbedrag willen we steken in verder ontwikkeling van onze jeugd ivm aanschaf nieuw instrumenten. Een mooie bijdrage van Rabo-ClubSupport zou ons in deze Corona tijd heel erg helpen.
Stem je daarom op ons? In het overzicht vind je ons onder “Harmonie Laura, Landgraaf “
Je kunt je stem uitbrengen door in te loggen in de app van de Rabobank of via de website en via ‘Zelf regelen’ en vervolgens ‘Mijn Lidmaatschap’ kan je klikken op Rabo ClubSupport.
Alvast hartelijk dank voor jullie steun!

 

5 t/m 25 Oktober – RABO CLUBSUPPORT!

Ook dit jaar neemt Harmonie Laura deel aan de actie van de Rabobank om verenigingen en stichtingen in onze regio financieel een steuntje in de rug te geven: RABO CLUBSUPPORT.
Tussen 5 en 25 oktober kun je je stem uitbrengen. Hoe meer stemmen we krijgen, des te hoger wordt het geldbedrag dat we mogen ontvangen. Dit geldbedrag willen we steken in verder ontwikkeling van onze jeugd ivm aanschaf nieuw instrumenten. Een mooie bijdrage van Rabo-ClubSupport zou ons in deze Corona tijd heel erg helpen.
Stem je daarom op ons? In het overzicht vind je ons onder “Harmonie Laura, Landgraaf “
Je kunt je stem uitbrengen door in te loggen in de app van de Rabobank of via de website en via ‘Zelf regelen’ en vervolgens ‘Mijn Lidmaatschap’ kan je klikken op Rabo ClubSupport.
Alvast hartelijk dank voor jullie steun!

 

27 Maart 2021 – THEATERMUSICAL SING-A-LONG!!!

Theatermusical Sing-a-long  die op 10 oktober 2020 in het Cultuurhuis Landgraaf zou worden uitgevoerd, is wederom uitgesteld. Vanwege de gevolgen van het coronavirus en de maatregelen vanuit het RIVM en de overheid, zal ook dit theaterspektakel voor de 2e keer opgeschoven moeten worden en wel naar 27 maart 2021.

De theatermusical Sing-a-long staat geheel in het teken van de meest geliefde musicalliedjes ter wereld. Kom op zaterdag 27 maart 2021 naar het Cultuurhuis Landgraaf voor deze spetterende Sing-a-Long en zing uit volle borst mee met de onvergetelijke musical hits en andere bekende toppers van Queen en ABBA.

De bekende solisten Gwen van Genderen en Daan Hogevonder presenteren de Musical Sing-a-Long en openen deze avond met de meezing klassieker ‘Do-Re-Mi’ uit The Sound of Music.

En ken je toevallig ook Jesus Christ superstar, the Phantom of the Opera, Don’t cry for me Argentina, de Bohemian Rhapsody, Radio Gaga of Dancing Queen. Het is slechts een greep uit het repertoire. Samen maken we er een onvergetelijke avond van, een feest in een geweldige sfeer. De tekst wordt op een groot scherm geprojecteerd zodat iedereen eenvoudig kan meezingen.

En dat is nog niet alles want de theatermusical SING-A-LONG kwam tot stand door een samenwerking van Popkoor Thirdwing uit Heerlen en Harmonie Laura uit Landgraaf. Een unieke kombinatie en een garantie voor een nieuwe muzikale ervaring.

Repertoire

Miss Saigon: 1.Ouverture, 2. Sun and Moon, 3. Bui Doi
Grease: 1 Summernights, 2. You’re the one that I want
The Greatest Showman: This is me
A Little Night Music: Send in the Clowns
Andrew Lloyd Webber: A Concert Celebration 
Jesus Christ Superstar: Jesus Christ Superstar
Wicked: Defying Gravity
We Will Rock You: Queen medley
Sound of Music:  1. Do-Re-Mi, 2. Edelweiss
Les Miserables: I dreamed a dream
Frozen:  Let it go
The Wizard of Oz: Somewhere over the Rainbow
The Wizz: Brand New Day
Jekyll and Hyde: This is the moment
The Lion King: Hakuna-Matata
Mary Poppins: Supercalifragilisticexpialidocious
West Side Story: 1. Something’s coming, 2. Somewhere
Abba: Dancing Queen


Tickets
De tickets blijven gewoon geldig voor deze datum maar mocht U op die avond niet kunnen, neem dan contact op via onderstaand mailadres tickets@harmonielaura.com

Waar en hoe laat?
De theatermusical Sing-a-Long vindt plaats in het Cultuurhuis Landgraaf, Veldstraat 19, te 6371 AW Landgraaf en begint om 20.00 uur. De zaal is open om 19.30 uur. Verkeersregelaars wijzen de weg naar de gratis parkeerplaatsen.

 

11 juni 2020 – KP NIEUWSBRIEF ZOMER 2020

Trots op onze samenwerking met Stichting SMK, omdat we HaFa cultuur belangrijk vinden voor de ontwikkeling van de jeugd. De nieuwe KP Nieuwsbrief is uit. Met interviews met muziekconsulent Marjolein Jeurissen, Bart Alofs van het project Meer Harmonie In de Samenleving en Sandra Geesink van Harmonie Laura. Op pagina 5 en 6 staat een mooie bijdrage over hoe Harmonie Laura de toekomst ziet, waarbij de jeugd een hele belangrijke rol speelt. De nieuwsbrief is hier te lezen.
 

Thuis repetities Musical SING-A-LONG

Het is vandaag 18 April. De dag van ons Musical Sing a long concert waar we met z’n allen zo naar uit hadden gekeken. Vanwege het corona-virus hebben wij het helaas moet verplaatsen naar 10 Oktober. We missen het samen repeteren op maandagavond in Gemeenschapshuis Sjtee Uul. Om de sfeer er in te houden hebben dirigent en leden besloten jullie een inkijkje te geven hoe er op dit moment thuis gerepeteerd wordt ter voorbereiding van het Musical Sing a long concert. We zijn benieuwd wie weet aan welke 2 muziekstukken er op de 2 foto’s wordt gerepeteerd.

BELANGRIJKE MEDEDELING betreffende Musical SING-A-LONG

Zoals u zult begrijpen zijn ook wij genoodzaakt om ons evenement “Musical SING-a-LONG” van zaterdag 18 april 2020 uit te stellen. Zoals reeds eerder gemeld zal de nieuwe datum zaterdag 10 oktober 2020 zijn. De tickets blijven gewoon geldig voor deze datum. Indien u niet kunt op deze datum of een andere reden heeft neem dan s.v.p. contact op via tickets@harmonielaura.com
Wij wensen iedereen heel veel sterkte in deze onzekere tijd 🍀🍀🍀

Het bestuur van Popkoor Thirdwing en Harmonie Laura

BELANGRIJKE MEDEDELING betreffende Musical SING-A-LONG

In verband met recente ontwikkelingen omtrent het coronavirus hebben wij nauw contact met de desbetreffende verantwoordelijken. Voorlopig houdt de verordening stand tot en met 31 maart aanstaande. Vooralsnog is nog niet duidelijk wat er na deze datum gaat gebeuren.

Mocht ervoor gekozen worden om het Musical Sing-A-Long concert af te lassen, is besloten om 10 oktober aan te houden als alternatieve datum. Reserveer deze datum alvast in uw agenda! De kaartjes die voor het concert van 18 april gekocht zijn, zullen op 10 oktober ook geldig zijn.

Vooralsnog gaat het Musical Sing-A-Long concert door op zaterdag 18 april. Het definitieve besluit zal genomen worden op uiterlijk 7 april. We blijven alert en blijven de ontwikkelingen volgen.

De besturen van Harmonie Laura en Popkoor Thirdwing.

Zaterdag 18 April 2020 – Groot meezingfestijn Theatermusical SING-A-LONG

Op zaterdag 18 april 2020 naar het Cultuurhuis Landgraaf voor de spetterende SING-A-LONG en zing uit volle borst mee met de onvergetelijke musical hits en andere bekende toppers van Queen en ABBA. 

De bekende solisten Gwen van Genderen en Daan Hogevonder presenteren de Musical SING-A-LONG en openen deze avond met de meezing klassieker ‘Do-Re-Mi’ uit The Sound of Music. 

En ken je toevallig ook Jesus Christ superstar, the Phantom of the Opera, Don’t cry for me Argentina, de Bohemian Rhapsody, Radio Gaga of Dancing Queen. Het is slechts een greep uit het repertoire. Samen maken we er een onvergetelijke avond van, een feest in een geweldige sfeer. De tekst wordt op een groot scherm geprojecteerd zodat iedereen eenvoudig kan meezingen.

En dat is nog niet alles want de theatermusical SING-A-LONG kwam tot stand door een samenwerking van Popkoor Thirdwing uit Heerlen en Harmonie Laura uit Landgraaf. Een unieke kombinatie en een garantie voor een nieuwe muzikale ervaring.

Tickets via voorverkoopadressen.
Er zijn verschillende adressen waar je binnen kunt lopen om kaarten te kopen voor de  Theatermusical SING-A-LONG:
        – Landgraaf, Gemeenschapshuis D’r Stjee Uul, Sloterstraat 86
        – Landgraaf, Herenkapsalon Smeets, Pastoor Scheepersstraat 12b
        – Heerlen-Heerlerheide, Cultureel Centrum Corneliushuis, Groeet Genhei 14
        – Heerlen-Heerlerheide, Primera Heerlerheide, Wannerstraat 15-17

Je kunt ook een mail sturen naar tickets@harmonielaura.com  met vermelding van je naam en het aantal tickets, de voorverkoopprijs is €9,00.
Voor de aanvang van SING-A-LONG kunnen, zolang de voorraad strekt, ook  aan de kassa kaarten gekocht worden voor €15,00. De kassa gaat open 30 minuten voor aanvang. Je moet dan wel contant betalen. 

Waar en hoe laat?
Cultuurhuis Landgraaf, Veldstraat 19, 6371 AW Landgraaf
Aanvang om 20.00 uur, zaal is open om 19.30 uur
Voor meer informatie zie: www.harmonielaura.com of www.thirdwing.nl

 

SJTOLS OP LANDGRAAF

Concert “Harmonie Laura” i.s.m. Paul van Loo met Ivo Rosbeek
Het zal U vast en zeker niet ontgaan zijn dat de gemeente Landgraaf dit jaar 40 jaar bestaat. Ook Harmonie Laura kan en wil dit heugelijke feit niet ongemerkt voorbij laten gaan en nodigt dan ook elke inwoner van Landgraaf (en daarbuiten) uit voor een bijzonder concert: “SJTOLS OP 40 JAAR LANDGRAAF”, op Zondag 6 november.
Het concert met een gastoptreden van Paul van Loo en Ivo Rosbeek vertelt het verhaal van Landgraaf. Een groot deel van de speciale muziekwerken zijn voorzien van prachtig beeldmateriaal welke verkregen is met medewerking van de heemkundevereniging Landgraaf. Verleden, heden en toekomst, de mooie plekjes en alle zaken waar we in Landgraaf trots op zijn passeren de muzikale revue!
Het concert vindt plaats op zondag 6 november in het Gemeenschapshuis d’r Sjtee Uul in Lauradorp, aanvang 15:00 uur zal open om 14:30 uur. Toegangskaarten kosten 5 euro en zijn verkrijgbaar bij: Gemeenschapshuis D’r Sjtee Uul & Kapper Smeets of via onze reserveerlijn tickets@harmonielaura.com.

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Landgraaf in het kader van 40 jaar Landgraaf.
Wilt u meer informatie over de vereniging of wilt u lid of vriend worden, neem dan contact op met onze voorzitter dhr. Attila Oroszi, tel.: 06-44456289 of mail naar secretariaat@harmonielaura.com of kijk op onze website www.harmonielaura.com.

RABOBANK CLUBSUPPORT VAN 5 T/M 27 SEPTEMBER 2022

Harmonie Laura doet ook dit jaar weer mee met de Rabo club actie. Zo houden we samen de muziek in Lauradorp/landgraaf springlevend! 🎶
Stemmen kan van 5 tot en met 27 september mits je lid bent van de Rabobank Zuid-Limburg Oost. Alvast bedankt voor je stem.
Stem je via de Rabo App of Rabo Online Bankieren, dan is er geen stemcode nodig. De lijst met deelnemers staat onder de knop Rabo ClubSupport. Als je inlogt vind je deze knop via ‘Service’ en vervolgens ‘Lidmaatschap’.
Leden van de Rabobank, die geen toegang hebben tot de Rabo App of Rabo Online Bankieren ontvangen een stemcode. Deze stemcode is persoonlijk en kan éénmalig gebruikt worden. Let op: de stemcode kan niet worden overgedragen aan anderen.
Hoe meer stemmen wij krijgen, hoe groter de opbrengst voor onze vereniging. Alvast bedankt voor jouw support!
Meer informatie over de campagne vind je hier: https://www.rabobank.nl/leden

YES, We mogen weer…

Maandag 31 Januari j.l. zijn wij met in achtneming van alle nu geldende Corona voorzorgsmaatregelen weer begonnen met repeteren om ons voor te bereiden op onze eerstkomende activiteit. Te weten:
Matineeconcert op zondag 10 april as. bij Koninklijke Harmonie St. Caecilia te Swalmen, aanvang 15 uur.

UPDATE – Vooraankondiging Theatermusical SING-A-LONG

Nadat wij ons musical Sing  a Long concert een aantal keer hebben moeten verplaatsen hopen wij dat dit concert op 16 oktober 2021 doorgang kan vinden.
In elk geval zijn de repetities daarvoor in volle gang en kijken wij ernaar uit jullie allemaal weer te kunnen ontmoeten en samen muziek te kunnen maken.
Uiteraard moeten wij ons verhouden tot de dan geldende Coronaregels. Dit betekent vooralsnog dat er alleen toegang kan worden verleend indien u:

 • Of bent gevaccineerd.
 • Of een herstelbewijs hebt (maximaal 180 dagen geleden).
 • Of een negatief testbewijs kunt overleggen.

Mocht u een entreeticket hebben en om welke reden dan ook niet in staat zijn het concert te bezoeken laat dit dan weten via tickets@harmonielaura.com of via 06-44456289. Wij zullen u dan een gepaste oplossing aanbieden.

Meld u a.u.b. zodat we weten hoeveel bezoekers we welkom mogen heten!
Tot Zaterdag 16 oktober 2021 namens leden harmonie Laura en popkoor Thirdwing

 Ps.:
U kunt op 1 van deze 3 manieren een coronatoegangsbewijs krijgen:
• Vaccinatiebewijs:
Volledige coronavaccinatie. Met een Europees goedgekeurd vaccin. In Nederland is een vaccinatie meestal geldig vanaf 14 dagen nadat u volledig bent gevaccineerd. Bent u op of na 14 augustus 2021 met Janssen geprikt? Dan is uw vaccinatie in Nederland na 28 dagen geldig. Meestal kan Corona Check uw vaccinatiebewijs automatisch ophalen uit de systemen van RIVM of GGD.

• Herstelbewijs
Bewijs positieve coronatest van minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen geleden.

• Testbewijs
Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor de activiteit.

Harmonie Laura Trotse partner van “Meer harmonie in de samenleving”!

Trotse partner van “Meer harmonie in de samenleving“, daar wij als Harmonie Laura muziekeducatie voor de jeugd zeer belangrijk vinden i.v.m. ontwikkeling van het brein. Ook dit is harmonie Laura. Klik op onderstaande afbeelding.
Zodoende hopen we op u steun bij de Rabo ClubSupport actie! U kunt nog stemmen t/m 25 Oktober.
 
Ook dit jaar neemt Harmonie Laura deel aan de actie van de Rabobank om verenigingen en stichtingen in onze regio financieel een steuntje in de rug te geven: RABO CLUBSUPPORT.
Tussen 5 en 25 oktober kun je je stem uitbrengen. Hoe meer stemmen we krijgen, des te hoger wordt het geldbedrag dat we mogen ontvangen. Dit geldbedrag willen we steken in verder ontwikkeling van onze jeugd ivm aanschaf nieuw instrumenten. Een mooie bijdrage van Rabo-ClubSupport zou ons in deze Corona tijd heel erg helpen.
Stem je daarom op ons? In het overzicht vind je ons onder “Harmonie Laura, Landgraaf “
Je kunt je stem uitbrengen door in te loggen in de app van de Rabobank of via de website en via ‘Zelf regelen’ en vervolgens ‘Mijn Lidmaatschap’ kan je klikken op Rabo ClubSupport.
Alvast hartelijk dank voor jullie steun!

 

5 t/m 25 Oktober – RABO CLUBSUPPORT!

Ook dit jaar neemt Harmonie Laura deel aan de actie van de Rabobank om verenigingen en stichtingen in onze regio financieel een steuntje in de rug te geven: RABO CLUBSUPPORT.
Tussen 5 en 25 oktober kun je je stem uitbrengen. Hoe meer stemmen we krijgen, des te hoger wordt het geldbedrag dat we mogen ontvangen. Dit geldbedrag willen we steken in verder ontwikkeling van onze jeugd ivm aanschaf nieuw instrumenten. Een mooie bijdrage van Rabo-ClubSupport zou ons in deze Corona tijd heel erg helpen.
Stem je daarom op ons? In het overzicht vind je ons onder “Harmonie Laura, Landgraaf “
Je kunt je stem uitbrengen door in te loggen in de app van de Rabobank of via de website en via ‘Zelf regelen’ en vervolgens ‘Mijn Lidmaatschap’ kan je klikken op Rabo ClubSupport.
Alvast hartelijk dank voor jullie steun!

 

27 Maart 2021 – THEATERMUSICAL SING-A-LONG!!!

Theatermusical Sing-a-long  die op 10 oktober 2020 in het Cultuurhuis Landgraaf zou worden uitgevoerd, is wederom uitgesteld. Vanwege de gevolgen van het coronavirus en de maatregelen vanuit het RIVM en de overheid, zal ook dit theaterspektakel voor de 2e keer opgeschoven moeten worden en wel naar 27 maart 2021.

De theatermusical Sing-a-long staat geheel in het teken van de meest geliefde musicalliedjes ter wereld. Kom op zaterdag 27 maart 2021 naar het Cultuurhuis Landgraaf voor deze spetterende Sing-a-Long en zing uit volle borst mee met de onvergetelijke musical hits en andere bekende toppers van Queen en ABBA.

De bekende solisten Gwen van Genderen en Daan Hogevonder presenteren de Musical Sing-a-Long en openen deze avond met de meezing klassieker ‘Do-Re-Mi’ uit The Sound of Music.

En ken je toevallig ook Jesus Christ superstar, the Phantom of the Opera, Don’t cry for me Argentina, de Bohemian Rhapsody, Radio Gaga of Dancing Queen. Het is slechts een greep uit het repertoire. Samen maken we er een onvergetelijke avond van, een feest in een geweldige sfeer. De tekst wordt op een groot scherm geprojecteerd zodat iedereen eenvoudig kan meezingen.

En dat is nog niet alles want de theatermusical SING-A-LONG kwam tot stand door een samenwerking van Popkoor Thirdwing uit Heerlen en Harmonie Laura uit Landgraaf. Een unieke kombinatie en een garantie voor een nieuwe muzikale ervaring.

Repertoire

Miss Saigon: 1.Ouverture, 2. Sun and Moon, 3. Bui Doi
Grease: 1 Summernights, 2. You’re the one that I want
The Greatest Showman: This is me
A Little Night Music: Send in the Clowns
Andrew Lloyd Webber: A Concert Celebration 
Jesus Christ Superstar: Jesus Christ Superstar
Wicked: Defying Gravity
We Will Rock You: Queen medley
Sound of Music:  1. Do-Re-Mi, 2. Edelweiss
Les Miserables: I dreamed a dream
Frozen:  Let it go
The Wizard of Oz: Somewhere over the Rainbow
The Wizz: Brand New Day
Jekyll and Hyde: This is the moment
The Lion King: Hakuna-Matata
Mary Poppins: Supercalifragilisticexpialidocious
West Side Story: 1. Something’s coming, 2. Somewhere
Abba: Dancing Queen


Tickets
De tickets blijven gewoon geldig voor deze datum maar mocht U op die avond niet kunnen, neem dan contact op via onderstaand mailadres tickets@harmonielaura.com

Waar en hoe laat?
De theatermusical Sing-a-Long vindt plaats in het Cultuurhuis Landgraaf, Veldstraat 19, te 6371 AW Landgraaf en begint om 20.00 uur. De zaal is open om 19.30 uur. Verkeersregelaars wijzen de weg naar de gratis parkeerplaatsen.

 

11 juni 2020 – KP NIEUWSBRIEF ZOMER 2020

Trots op onze samenwerking met Stichting SMK, omdat we HaFa cultuur belangrijk vinden voor de ontwikkeling van de jeugd. De nieuwe KP Nieuwsbrief is uit. Met interviews met muziekconsulent Marjolein Jeurissen, Bart Alofs van het project Meer Harmonie In de Samenleving en Sandra Geesink van Harmonie Laura. Op pagina 5 en 6 staat een mooie bijdrage over hoe Harmonie Laura de toekomst ziet, waarbij de jeugd een hele belangrijke rol speelt. De nieuwsbrief is hier te lezen.
 

Thuis repetities Musical SING-A-LONG

Het is vandaag 18 April. De dag van ons Musical Sing a long concert waar we met z’n allen zo naar uit hadden gekeken. Vanwege het corona-virus hebben wij het helaas moet verplaatsen naar 10 Oktober. We missen het samen repeteren op maandagavond in Gemeenschapshuis Sjtee Uul. Om de sfeer er in te houden hebben dirigent en leden besloten jullie een inkijkje te geven hoe er op dit moment thuis gerepeteerd wordt ter voorbereiding van het Musical Sing a long concert. We zijn benieuwd wie weet aan welke 2 muziekstukken er op de 2 foto’s wordt gerepeteerd.

BELANGRIJKE MEDEDELING betreffende Musical SING-A-LONG

Zoals u zult begrijpen zijn ook wij genoodzaakt om ons evenement “Musical SING-a-LONG” van zaterdag 18 april 2020 uit te stellen. Zoals reeds eerder gemeld zal de nieuwe datum zaterdag 10 oktober 2020 zijn. De tickets blijven gewoon geldig voor deze datum. Indien u niet kunt op deze datum of een andere reden heeft neem dan s.v.p. contact op via tickets@harmonielaura.com
Wij wensen iedereen heel veel sterkte in deze onzekere tijd 🍀🍀🍀

Het bestuur van Popkoor Thirdwing en Harmonie Laura

BELANGRIJKE MEDEDELING betreffende Musical SING-A-LONG

In verband met recente ontwikkelingen omtrent het coronavirus hebben wij nauw contact met de desbetreffende verantwoordelijken. Voorlopig houdt de verordening stand tot en met 31 maart aanstaande. Vooralsnog is nog niet duidelijk wat er na deze datum gaat gebeuren.

Mocht ervoor gekozen worden om het Musical Sing-A-Long concert af te lassen, is besloten om 10 oktober aan te houden als alternatieve datum. Reserveer deze datum alvast in uw agenda! De kaartjes die voor het concert van 18 april gekocht zijn, zullen op 10 oktober ook geldig zijn.

Vooralsnog gaat het Musical Sing-A-Long concert door op zaterdag 18 april. Het definitieve besluit zal genomen worden op uiterlijk 7 april. We blijven alert en blijven de ontwikkelingen volgen.

De besturen van Harmonie Laura en Popkoor Thirdwing.

Zaterdag 18 April 2020 – Groot meezingfestijn Theatermusical SING-A-LONG

Op zaterdag 18 april 2020 naar het Cultuurhuis Landgraaf voor de spetterende SING-A-LONG en zing uit volle borst mee met de onvergetelijke musical hits en andere bekende toppers van Queen en ABBA. 

De bekende solisten Gwen van Genderen en Daan Hogevonder presenteren de Musical SING-A-LONG en openen deze avond met de meezing klassieker ‘Do-Re-Mi’ uit The Sound of Music. 

En ken je toevallig ook Jesus Christ superstar, the Phantom of the Opera, Don’t cry for me Argentina, de Bohemian Rhapsody, Radio Gaga of Dancing Queen. Het is slechts een greep uit het repertoire. Samen maken we er een onvergetelijke avond van, een feest in een geweldige sfeer. De tekst wordt op een groot scherm geprojecteerd zodat iedereen eenvoudig kan meezingen.

En dat is nog niet alles want de theatermusical SING-A-LONG kwam tot stand door een samenwerking van Popkoor Thirdwing uit Heerlen en Harmonie Laura uit Landgraaf. Een unieke kombinatie en een garantie voor een nieuwe muzikale ervaring.

Tickets via voorverkoopadressen.
Er zijn verschillende adressen waar je binnen kunt lopen om kaarten te kopen voor de  Theatermusical SING-A-LONG:
        – Landgraaf, Gemeenschapshuis D’r Stjee Uul, Sloterstraat 86
        – Landgraaf, Herenkapsalon Smeets, Pastoor Scheepersstraat 12b
        – Heerlen-Heerlerheide, Cultureel Centrum Corneliushuis, Groeet Genhei 14
        – Heerlen-Heerlerheide, Primera Heerlerheide, Wannerstraat 15-17

Je kunt ook een mail sturen naar tickets@harmonielaura.com  met vermelding van je naam en het aantal tickets, de voorverkoopprijs is €9,00.
Voor de aanvang van SING-A-LONG kunnen, zolang de voorraad strekt, ook  aan de kassa kaarten gekocht worden voor €15,00. De kassa gaat open 30 minuten voor aanvang. Je moet dan wel contant betalen. 

Waar en hoe laat?
Cultuurhuis Landgraaf, Veldstraat 19, 6371 AW Landgraaf
Aanvang om 20.00 uur, zaal is open om 19.30 uur
Voor meer informatie zie: www.harmonielaura.com of www.thirdwing.nl