Zaterdag 2 juni 2018 – Lente concert Harmonie Laura i.s.m. muziekvereniging St.Callistus Terwinselen

Harmonie Laura o.l.v. Dhr Patrick Letterle zal zaterdag 2 juni 2018 een voorjaarsconcert houden waar ze u gaan trakteren op de mooie klanken van de HAFA muziek in het voorjaar. Dit keer is Muziekvereniging St. Callistus o.l.v. Ferry Logister uit Terwinselen/Kerkrade de gastvereniging. De avond is vrij toegankelijk maar vol=vol, een vrije gave wordt altijd gewaardeerd. De zaal zal voor het publiek om 19.00 uur open gaan, waarna muziek vereniging St. Callistus de avond rond de klok van 19.30 uur de concert avond zal openen gevolgd door harmonie Laura. De avond zal dan rond de klok van 21.30 uur afgesloten worden, waarna tijdens een gezellig samenzijn onder genot van een drankje, na gepraat kan worden over deze mooie avond.

HARMONIE LAURA
Harmonie Laura is inmiddels alweer 71 jaar jong. De harmonie laura staat bekend om zijn leuke muzikale projecten,die goed en druk bezocht werden, o.a. Dinerconcert Bella Italia, Vive la France (i.s.m. Jack Vinders) en ‘USA Music & Bites”. Maar natuurlijk niet te veregeten het muzikale evenement “December Feel” i.s.m. met Guido Dieteren, Wendy Kokkelkoren en Combo van Guido’s orchestra.

Harmonie Laura staat midden in de samenleving en is als muziekvereniging een belangrijke pijler binnen de gemeenschap. Bij elke belangrijke gebeurtenis verlenen wij onze diensten, van begeleiding communicanten tot Carnavalsoptocht Maar ook participeren wij als enige vereniging in Ubach o/ Worms in muziekeducatie op de basis scholen An d’r Put en de Speurneus d.m.v. projecten klinkend perspectief en blazersklas, waarvoor wij als vereniging de kosten dragen. Hierdoor kunnen de leerlingen kennis maken met de het maken van muziek.En natuurlijk participeren we in stichting Zomer Festival Lauradorp.

Ten gevolgen van dit soort projecten is het harmonie orkest de laatste jaren flink gegroeid met een mooie bezetting en beschikt de vereniging over een grote achterban zoals, vrienden van de Laura, dames comité, erebestuur, TCL (toekomst comité Laura), muziek commissie en natuurlijk het bestuur.

Harmonie Laura is gehuisvest in de huiskamer van Lauradorp, gemeenschapshuis d’r Sjtee Uul te Landgraaf. Alwaar men elke maandagavond repetitie heeft, het grote orkest vanaf 19.30 uur en TOL (Toekomst Orkest Laura) vanaf 18.45 uur. De harmonie komt uit in de 2de divisie en staat sinds 2009 onder leiding van Patrick Letterle.

Wilt u meer informatie over de vereniging of wilt u lid of vriend worden, neem dan contact op met onze voorzitter dhr. Attila Oroszi, tel.; 06-44456289 of mail naar voorzitter@harmonielaura.com.

ST. CALLISTUS TERWINSELEN
Kerkelijke Muziekvereniging St. Callistus is een 96 jaar jonge vereniging uit de Kerkraadse wijk Terwinse-len. De vereniging begon in 1922 als fanfare, maar schakelde in 1989 om naar een harmoniebezetting. De harmonie staat sinds 2002 onder leiding van dirigent Ferry Logister en telt momenteel zo’n 35 spelende leden.

Zoals de naam Kerkelijke Muziekvereniging al aangeeft was en is nog steeds een belangrijk doel van de vereniging het opluisteren van kerkelijke vieringen, zoals de Eerste Communie, de Sacramentsprocessie, het Allerzielenlof en Kerstmis. Daarnaast geeft de harmonie jaarlijks enkele concerten, zowel thuis als uit. Sinds enkele jaren staat een themaconcert op het jaarprogramma. Dat kan een advents- of nieuwjaars-concert zijn, maar ook een filmconcert of zoals onlangs een cross-overconcert met een popband.

Beleefd uitgenodigd namens, bestuur, dirigent en muzikanten van beide verenigingen.

foto van Harmonie Laura.