Activiteiten

Zondag 23 Februari 2020 – Carnavalsoptocht Ubach over Worms

Zondag 23 Februari 2020 – Carnavalsoptocht Ubach over Worms

Verzamelen in gemeenschapshuis d’r Sjtee Uul om 13:11 uur.
Iedereen mag meelopen, ega, vriend(-in), kinderen.
Opgeven kan bij Irene Heunen, heunen.irene@gmail.com of via voorzitter@harmonielaura.com.
De optocht begint om 14:11 uur.

 

 

Zondag 2 Februari 2020 – Kindercarnavalsrevue

Zondag 2 Februari 2020 – Kindercarnavalsrevue 

Kindercarnavalsrevue zeer geslaagd. Het was een TOP middag. TCL, bedankt voor de geweldige organisatie. Verder willen we iedereen die heeft meegewerkt en meegedaan van harte bedanken om deze mooie Carnavalsmiddag tot een succes te maken ❤️💛💚. Hierbij een korte sfeerimpressie.

 

Zondag 5 Januari 2020 – Nieuwjaarsconcert i.s.m. Brass Band Limburg

Zondag 5 Januari 2020 – Nieuwjaarsconcert i.s.m. Brass Band Limburg Uitverkocht!

Helaas is ons nieuwjaarsconcert wederom uitverkocht.  Tijdens ons nieuwjaarsconcert zullen we de KICK-OFF houden van ons volgende grote muzikale evenement. Mis dit niet en noteer in u agenda, het muzikale evenement van harmonie Laura i.s.m. Popkoor ThirdWing en wel op zaterdag 18 april 2020 het “musical SING-A-LONG” in cultuurhuis Landgraaf. Dit maal niet zomaar een luister concert maar lekker zelf actief meezingen en dansen met de grootste musical hits. Houdt de media in de gaten voor verdere info!

Mocht u zeker willen zijn van een kaartje maak alvast een voor reservering via tickets@harmonielaura.com, bij afname van minimaal 10 kaartjes ontvangt een mooie korting.

Zondag 5 Januari 2020 – Nieuwjaarsconcert i.s.m. Brass Band Limburg

Nu het jaar wederom ten einde loopt, kijken we met veel genoegen terug op 2019. We begonnen het jaar op zondag 6 januari 2019 met ons nieuwjaarsconcert met de orkesten “Blechoholica” en ons eigen orkest “de Dorfdudler” Gevolgd door diverse mooie evenementen door het jaar zoals bijvoorbeeld de mooie concertreis naar Luxemburg, met als hoogtepunt van 2019 wel het mooie grote concert “bevrijding van Landgraaf”. Hieruit blijkt weer hoe mooi HAFA muziek wel niet kan zijn en dit keer zelfs met een groot HAFA orkest van dik 100 muzikanten hiervoor wederom de samenwerking met Guido Dieteren & Wendy Kokkelkoren, voor een uitverkochte zaal van 500 personen. Het was een eer en groot muzikaal feest ter ere aan allen die ons bevrijd hebben zodat dat we in vrijheid mogen leven, wederom een evenement wat ons nog lang zal heugen.
Op zondag 5 januari 2020 om 14.00 uur (zaal open 13.30 uur), starten we het jaar weer met ons alom bekende nieuwjaarsconcert o.l.v. dirigent Patrick Letterle zal harmonie laura en het TOL-orkest u verrassen met mooie muzikale Nieuwjaars klanken. Tijdens dit evenement willen we het publiek steeds verrassen met een andere muziekstijl. Wij denken dat we er dit keer zeker in geslaagd zijn met het orkest “Brass Band Limburg” o.l.v. Renato Meli die ons na 10 jaar weer vereren met een muzikaal bezoek.
Laat u deze middag verrassen door de diversiteit aan mooie muziek met soms een knipoog!
Dit geheel vindt plaats in het verenigingslokaal van Harmonie Laura, in de huiskamer van Lauradorp, en wel in Gemeenschapshuis D’r Sjtee Uul.
 
Brass Band Limburg.
Brass Band Limburg is opgericht in 1981 en kende in haar bestaansgeschiedenis reeds vele muzikale hoogtepunten. Denk hierbij aan waaronder het verzorgen van diverse galaconcerten, deelnames aan (inter-) nationale concoursen en optredens op de binnen- en buitenlandse radio en televisie. Ook heeft de band een 6-tal cd’s uitgebracht waarvan inmiddels meer dan 10.000 exemplaren verkocht zijn.
De band staat sinds 2011 onder de muzikale leiding van Renato Meli en heeft in 2020 muzikaal een druk jaar voor de boeg, waarin ze toewerkt naar haar 40-jarig bestaan in 2021. Zo zal de band bijvoorbeeld in oktober deelnemen aan Premier Brass, een concert met de Amsterdam Staff Band met als gastsolist David Childs, in het Cultuurhuis te Landgraaf. Maar ook vóór die tijd is de band nog horen op diverse concerten door heel Limburg. Houd de agenda in de gaten hiervoor!
Mocht u graag samen met uw partner, familie of vrienden willen naar dit bijzondere concertmiddag willen komen, dan kunt u kaartjes verkrijgen op de volgende voorverkoop adressen:
– Kapsalon Smeets, Pastoor Scheepersstraat 12B te Landgraaf
– Gemeenschaphuis d’r Sjtee Uul, Sloterstraat 86 te Landgraaf
De kaartjes kosten in de voorverkoop €5,00 per stuk.
Maar wees er snel bij want de voorverkoop gaat snel en OP=OP!
Indien u vragen heeft of lid wil worden (als vriend, muzikant, bestuur etc..) kunt u altijd met ons contact opnemen via voorzitter@harmonielaura.com.
Wij wensen U nu al mooie feestdagen en tot het nieuwe jaar met veel gezondheid en geluk, namens bestuur, ere-bestuur, leden, dirigent en dames comité Harmonie Laura.

11 November 2019 – Carnavalsmis in Kerk Lauradorp

11 November 2019 – Carnavalsmis in Kerk Lauradorp

27 September t/m 11 Oktober 2019 – Rabobank ClubSupport

27 September t/m 11 Oktober 2019 – Rabobank ClubSupport

Geef ook u stem voor de Rabobank ClubSupport aan Harmonie Laura. Rabobank ClubSupport van 27 September t/m 11 Oktober, stem ook hier op Harmonie Laura, vraag ook u familie, vrienden en kennissen.

De afgelopen jaren organiseerde de Rabobank Parkstad de Rabobank Clubkas Campagne nu heet dit Rabo ClubSupport. Deze campagne biedt aan verenigingen uit Parkstad de mogelijkheid om op basis van de stemmen van leden, supporters en andere belangstellenden een mooi bedrag op te halen voor de kas van de vereniging.

Harmonie Laura staat midden in de samenleving en is als muziekvereniging een belangrijke pijler. Bij elke gebeurtenis verlenen wij onze diensten, van begeleiding communicanten ot Carnavalsoptocht (een van de weinige muziek verenigingen die dit nog doen). Of zoals onlangs op zaterdag 28 September het uitverkochte “bevrijdingconcert” van gemeente Landgraaf i.s.m. Oranje Comite Landgraaf, fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide, guido Dieteren en Wendy Kokkelkoren.
Maar ook participeren wij als enige vereniging in Ubach o/ Worms in muziekeducatie op de basis scholen An d’r Put en de Speurneus d.m.v. projecten klinkend perspectief en blazersklas, waarvoor wij als vereniging de kosten dragen. Hierdoor kunnen de leerlingen kennis maken met de het maken van muziek.

Harmonie Laura is een frisse en moderne vereniging van Landgraaf die de met baanbrekende concerten laat zien dat Harmonie muziek nog steeds leuk en hip is. Verder vinden we het vooral belangrijk dat de gemeenschap in landgraaf levendig blijft en activiteiten zoals Zomerfestival Lauradorp laagdrempelig blijven.
Traditionele concerten en kostbare concours-deelnames hebben we vervangen door gezellige themaconcerten en samenwerkings projecten met andere verenigingen.

Bestedingsdoel
Het gaat goed met de vereniging en dat zorgt ook voor een gestage groei van leden aantal. Voor Harmonie Laura betekent dit echter ook dat er instrumenten moeten worden aangekocht, wat niet gemakkelijk is met een beperkt budget. Verder zijn een aantal bestaande instrumenten aan vervanging toe. Een flinke kostenpost waarbij we zonder sponsoring niet uit zullen komen

Elk lid van de bank, vanaf 18 jaar, mag zijn stem uitbrengen op die vereniging of stichting die zij een warm hart toedragen en wij hopen natuurlijk dat jullie stem uitgaat naar Harmonie Laura !
Zie voor meer info;
https://www.rabo-clubsupport.nl/…/det…/10110-harmonie-laura…

We hopen dat we net als in de voorgaande jaren, weer op u stem mogen rekenen.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

 

Zondag 29 September 2019 - Theresiafeest overdag. Rondgang, diner en Jubilarissen

Zondag 29 September 2019 – Theresiafeest overdag. Rondgang, diner en Jubilarissen

Na een geweldig bevrijdingsconcert van gisterenavond waren we vandaag weer met zijn allen present voor ons jaarlijkse patroonsfeest.
Vanochtend onze jaarlijkse rondgang gemaakt met een bezoek aan het kerkhof aan de Vogelzankweg om onze overleden leden te herdenken. Altijd een speciaal moment voor ons allen.
Aansluitend waren we weer uitgenodigd door ons damescomite voor een wederom heerlijk diner. Dames, het was weer helemaal TOP. Dankjewel😘.

Theresiafeest 2019 met een speciale verrassing voor een van onze leden. John Brattinga mocht vandaag namelijk een Koninklijke onderscheiding in ontvangst nemen van burgemeester Raymond Vlecken in het bijzijn van het Oranje Comitee, zijn familie en natuurlijk al zijn muziekvrienden van de Harmonie Laura. John, van harte gefeliciteerd namens ons allen. Het is je van harte gegund❤️❤️❤️.
Daarbij werd John (50 jaar lid), samen met Truus Sijstermans (12,5 jaar lid), Kitty Ernst (25 jaar lid) en Hanny Heunen (40 jaar lid) gehuldigd i.v.m. hun jubileum bij onze vereniging. Van harte gefeliciteerd namens ons allen. Voor Hanny betekent dit tevens haar afscheid als muzikant van onze harmonie. Hanny blijft wel betrokken bij ons damescomite. Hanny, bedankt voor alles en geniet van je muzikale pensioen😘.

Theresiafeest was een mooie afsluiter na een paar prachtige muzikale aktivitetiten van de afgelopen weken 🎷🎺🥁.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 7 mensen, lachende mensen, binnen
 
Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, staande mensen, menigte en buiten
Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, op podium, een muziekinstrument bespelen, pak en buiten

 

Zaterdag 28 September 2019 - Bevrijdingsconcert i.s.m. Guido Dieteren en Fanfare Eendracht in Cultuurhuis Landgraaf

Klik op onderstaande foto voor een impressie van het Bevrijdingsconcert

 

20 - 22 September 2019 – Concertreis Luxemburg, 21 September theaterconcert

20 – 22 September 2019 – Concertreis Luxemburg, 21 September theaterconcert

Vrijdag 20 t/m zondag 22 september gaan wij op concertreis naar Munshausen in Luxemburg. We zullen op zaterdag 21 september om 19:30 uur samen met gastvereniging “Baastendeurfer Musik” een vriendschapsconcert verzorgen dat gehouden wordt in het Centre Communal in Wilwerwiltz met aansluitend een gezellig samenzijn. Het concert zal door de lokale TV hoogstwaarschijnlijk worden uitgezonden. Op zondag 22 september bezoeken wij nog het Bastogne War Museum. Aansluitend zullen wij dan weer terugkeren richting Landgraaf. Het beloofd een fantastisch weekend worden.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst
Zondag 25 augustus 2019 – Bondschuttersfeest Waubach. Rondgang om 14:00 uur

Zondag 25 augustus 2019 – Bondschuttersfeest Waubach. Rondgang om 14:00 uur

Zondag 25 augustus nemen wij deel aan de rondgang tijdens het Bondschuttersfeest te Waubach. 14:00 uur is de officiële opening met aansluitend de rondgang. Klik op het programmaboekje voor meer informatie.

Maandag 19 augustus 2019 – Start repetitie Harmonie Laura

Maandag 19 augustus 2019 – Start repetitie Harmonie Laura

Maandag 19 augustus starten we weer met repeteren met als vooruitzicht vier mooie activiteiten. Te weten:

  • Zondag 25 augustus 2019 – Bondschuttersfeest Waubach. Rondgang om 14:00 uur.
  • 20 – 22 September 2019 – Concertreis Luxemburg, 21 September theaterconcert.
  • Zaterdag 28 September 2019 – Bevrijdingsconcert i.s.m. Guido Dieteren en Fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide in Cultuurhuis Landgraaf, georganiseerd door Stichting Oranje Comité Landgraaf. Dit evenement is helaas volledig UITVERKOCHT.
  • Zondag 29 September 2019 – Theresiafeest, rondgang, diner en huldiging jubilarissen. Te weten: Truus Sijstermans (12,5 jaar), Kitty Ernst (25 jaar), Hanny Heunen (40 jaar) en John Brattinga (50 jaar).

Wij hopen u gauw weer te zien bij een van onze activiteiten.
Wil je trouwens lid worden van onze harmonie, “Vereniging van het jaar van de gemeente Landgraaf 2019”, klik dan op de volgende link: http://harmonielaura.com/lid-worden/  Iedereen is welkom bij onze harmonie als muzikant, bestuurslid, dames-comité, vriend, sponsor, etc…

Maandag 8 juli 2019 – Zomervakantie Harmonie Laura

Zomervakantie Harmonie Laura – 8 Juli t/m 18 Augustus 2019

Vanaf 8 juli t/m 18 augustus hebben wij zomervakantie. Vanaf maandag 19 augustus starten we weer met repeteren met als vooruitzicht vier mooie activiteiten. Te weten:

  • Zondag 25 augustus 2019 – Bondschuttersfeest Waubach. Rondgang om 14:00 uur.
  • 20 – 22 September 2019 – Concertreis Luxemburg, 21 September theaterconcert.
  • Zaterdag 28 September 2019 – Bevrijdingsconcert i.s.m. Guido Dieteren en Fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide in Cultuurhuis Landgraaf, georganiseerd door Stichting Oranje Comité Landgraaf.
  • Zondag 29 September 2019 – Theresiafeest, rondgang, diner en huldiging jubilarissen. Te weten: Truus Sijstermans (12,5 jaar), Kitty Ernst (25 jaar) en John Brattinga (50 jaar).

Wij wensen iedereen een hele mooie zomervakantie toe en hopen u gauw weer te zien bij een van onze activiteiten.
Wil je trouwens lid worden onze harmonie, “Vereniging van het jaar van de gemeente Landgraaf 2019”, klik dan op de volgende link: http://harmonielaura.com/lid-worden/

Zondag 7 juli 2019 – Zomerfestival Lauradorp, open-air concert
Maandag 24 juni 2019 – Afsluiting Klinkend perspectief BS An der Put in Sjtee Uul om 18:30 uur
Zaterdag 22 juni 2019 – Familiedag incl.BBQ bij Familie Jongschaap
Zaterdag 15 juni 2019 – Werken tijdens "Limburgs Mooiste" Fietsevenement te Heerlen
Zondag 9 en Maandag 10 juni 2019 – Pinksteren (Geen repetitie op 10 juni)
Donderdag 30 mei 2019 – Ophalen communicantjes Lauradorp en Ensemble Kerk
Zondag 21 en Maandag 22 april 2019 – Pasen (Geen repetitie op 22 april)
Zaterdag 13 april 2019 – TOL concert
Zondag 31 maart 2019 – Voorjaarsconcert ism Fanfare Victoria Rimburg in d'r Eck
Woensdag 27 maart 2019 – Jaarvergadering in d'r Sjtee Uul
Zondag 3 Maart 2019 – Carnavalsoptocht Ubach over Worms
 
 

 

Zondag 6 januari 2019 - Nieuwjaarsconcert i.s.m. Blechoholica & de Dorfdudler

Nieuwjaarsconcert zondag 6 januari 2019 i.s.m. Blechoholica & de Dorfdudler.

Nu het jaar wederom ten einde loopt, kijken we met veel genoegen terug op 2018. We begonnen het jaar op zondag 7 januari 2018 met ons nieuwjaarsconcert met het orkest “Die Altböhmischen”. Gevolgd door diverse mooie evenementen door het jaar met als afsluiter van 2018 wel het mooie grote concert “Landgraaf in harmonie, het klinkt en het swingt”. Hieruit blijkt weer hoe mooi HAFA muziek wel niet kan zijn en dit keer zelfs met een harmonie orkest van 120 muzikanten. Het was wederom een groot muzikaal feest in onze kerk van het Lauradorp, wederom een evenement wat ons nog lang zal heugen.

Op zondag 6 januari 2019 om 14.00 uur (zaal open 13.30 uur), starten we het jaar weer met ons alom bekende nieuwjaarsconcert o.l.v. dirigent Patrick Letterle zal Harmonie Laura en het TOL-orkest u verrassen met mooie muzikale Nieuwjaars klanken. Tijdens dit evenement willen we het publiek steeds verrassen met een andere muziekstijl. Wij denken dat we er dit keer zeker in geslaagd zijn met het orkest “Blechoholica” en ons eigen orkest “de Dorfdudler”. Laat u deze middag verrassen door de diversiteit aan mooie muziek met soms een knipoog! Dit geheel vindt plaats in het verenigingslokaal van Harmonie Laura, in de huiskamer van Lauradorp, en wel in Gemeenschapshuis D’r Sjtee Uul.

Blechoholica 
Blechoholica-blaasmuziek van fijnste in kleine bezetting. Blechoholica is een Duits gezelschap die in het jaar 2014 opgericht werdt, en het bestaat uit 7 gepassioneerde muzikanten, kort “koper-holica” genoemd. Ze spelen alle soorten muziek en hebben in de afgelopen jaren dan ook een omvangrijk repertoire opgebouwd, van Böhmisch, bekende traditionele marsen, maar ook modern muziekstukken die gedeeltelijk voor hun formatie zijn gearrangeerd. Elke lid van Blechoholica is gelijk qua muzikaal nivo en dus even solistisch wat zich bij hun optredens altijd uit in mooie solo’s van een ieder.
Blechoholica staat voor plezier en kwaliteit, hoogstaande blaasmuziek in kleine bezetting met echt speelplezier die bij elk optreden zeker zichtbaar en hoorbaar zijn. Laat u deze middag verrassen door deze Duitse top formatie.

De Dorfdudler
POLKA FEST UND EGERLÄNDERERLEBNIS door De Dorfdudler. Als slotstuk van de mooie middag zal deze Egerländerkapel gelijk sjtimmung brengen met bekende Böhmische melodieën en Egerländer polka’s. In de jaren ’60/’70 was De Dorfdudler een blaaskapel van Harmonie Laura. 
Enkele maanden geleden is door enkele Landgraafse muzikanten het initiatief genomen voor een aantal gelegenheden een kapel te vormen. 21 Muzikanten en 1 zanger uit wel 7 verschillende verenigingen, waaronder uiteraard Harmonie Laura, vormen nu Die Dorfdudler die onderleiding staan van kapelmeester Bart Smeets.
Mocht u graag samen met uw partner, familie of vrienden willen naar dit bijzondere concertmiddag willen komen, dan kunt u kaartjes verkrijgen op de volgende voorverkoop adressen:
• Kapsalon Smeets, Pastoor Scheepersstraat 12B te Landgraaf.
• Gemeenschaphuis d’r Sjtee Uul, Sloterstraat 86 te Landgraaf.
De kaartjes kosten in de voorverkoop €4,00 per stuk.

Maar wees er snel bij want de voorverkoop gaat snel en OP=OP!
Indien u vragen heeft of lid wil worden (als vriend, muzikant, bestuur etc..) kunt u altijd met ons contact opnemen via voorzitter@harmonielaura.com.
Wij wensen U nu al mooie feestdagen en tot het nieuwe jaar met veel gezondheid en geluk, namens bestuur, ere-bestuur, leden, dirigent en dames comité Harmonie Laura.

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.