Jaarprogramma 2019

Zondag 6 januari 2019 - Nieuwjaarsconcert i.s.m. Blechoholica & de Dorfdudler

Nieuwjaarsconcert zondag 6 januari 2019 i.s.m. Blechoholica & de Dorfdudler.

Nu het jaar wederom ten einde loopt, kijken we met veel genoegen terug op 2018. We begonnen het jaar op zondag 7 januari 2018 met ons nieuwjaarsconcert met het orkest “Die Altböhmischen”. Gevolgd door diverse mooie evenementen door het jaar met als afsluiter van 2018 wel het mooie grote concert “Landgraaf in harmonie, het klinkt en het swingt”. Hieruit blijkt weer hoe mooi HAFA muziek wel niet kan zijn en dit keer zelfs met een harmonie orkest van 120 muzikanten. Het was wederom een groot muzikaal feest in onze kerk van het Lauradorp, wederom een evenement wat ons nog lang zal heugen.

Op zondag 6 januari 2019 om 14.00 uur (zaal open 13.30 uur), starten we het jaar weer met ons alom bekende nieuwjaarsconcert o.l.v. dirigent Patrick Letterle zal Harmonie Laura en het TOL-orkest u verrassen met mooie muzikale Nieuwjaars klanken. Tijdens dit evenement willen we het publiek steeds verrassen met een andere muziekstijl. Wij denken dat we er dit keer zeker in geslaagd zijn met het orkest “Blechoholica” en ons eigen orkest “de Dorfdudler”. Laat u deze middag verrassen door de diversiteit aan mooie muziek met soms een knipoog! Dit geheel vindt plaats in het verenigingslokaal van Harmonie Laura, in de huiskamer van Lauradorp, en wel in Gemeenschapshuis D’r Sjtee Uul.

Blechoholica 
Blechoholica-blaasmuziek van fijnste in kleine bezetting. Blechoholica is een Duits gezelschap die in het jaar 2014 opgericht werdt, en het bestaat uit 7 gepassioneerde muzikanten, kort “koper-holica” genoemd. Ze spelen alle soorten muziek en hebben in de afgelopen jaren dan ook een omvangrijk repertoire opgebouwd, van Böhmisch, bekende traditionele marsen, maar ook modern muziekstukken die gedeeltelijk voor hun formatie zijn gearrangeerd. Elke lid van Blechoholica is gelijk qua muzikaal nivo en dus even solistisch wat zich bij hun optredens altijd uit in mooie solo’s van een ieder.
Blechoholica staat voor plezier en kwaliteit, hoogstaande blaasmuziek in kleine bezetting met echt speelplezier die bij elk optreden zeker zichtbaar en hoorbaar zijn. Laat u deze middag verrassen door deze Duitse top formatie.

De Dorfdudler
POLKA FEST UND EGERLÄNDERERLEBNIS door De Dorfdudler. Als slotstuk van de mooie middag zal deze Egerländerkapel gelijk sjtimmung brengen met bekende Böhmische melodieën en Egerländer polka’s. In de jaren ’60/’70 was De Dorfdudler een blaaskapel van Harmonie Laura. 
Enkele maanden geleden is door enkele Landgraafse muzikanten het initiatief genomen voor een aantal gelegenheden een kapel te vormen. 21 Muzikanten en 1 zanger uit wel 7 verschillende verenigingen, waaronder uiteraard Harmonie Laura, vormen nu Die Dorfdudler die onderleiding staan van kapelmeester Bart Smeets.
Mocht u graag samen met uw partner, familie of vrienden willen naar dit bijzondere concertmiddag willen komen, dan kunt u kaartjes verkrijgen op de volgende voorverkoop adressen:
• Kapsalon Smeets, Pastoor Scheepersstraat 12B te Landgraaf.
• Gemeenschaphuis d’r Sjtee Uul, Sloterstraat 86 te Landgraaf.
De kaartjes kosten in de voorverkoop €4,00 per stuk.

Maar wees er snel bij want de voorverkoop gaat snel en OP=OP!
Indien u vragen heeft of lid wil worden (als vriend, muzikant, bestuur etc..) kunt u altijd met ons contact opnemen via voorzitter@harmonielaura.com.
Wij wensen U nu al mooie feestdagen en tot het nieuwe jaar met veel gezondheid en geluk, namens bestuur, ere-bestuur, leden, dirigent en dames comité Harmonie Laura.

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.
 

 

Zondag 3 Maart 2019 – Carnavalsoptocht Ubach over Worms
 
 

 

Woensdag 27 maart 2019 – Jaarvergadering in d'r Sjtee Uul
Zondag 31 maart 2019 – Voorjaarsconcert ism Fanfare Victoria Rimburg in d'r Eck
Zaterdag 13 april 2019 – TOL concert
Zondag 21 en Maandag 22 april 2019 – Pasen (Geen repetitie op 22 april)
Donderdag 30 mei 2019 – Ophalen communicantjes Lauradorp en Ensemble Kerk
Zondag 9 en Maandag 10 juni 2019 – Pinksteren (Geen repetitie op 10 juni)
Zaterdag 15 juni 2019 – Werken tijdens "Limburgs Mooiste" Fietsevenement te Heerlen
Zaterdag 22 juni 2019 – Familiedag incl.BBQ bij Familie Jongschaap
Maandag 24 juni 2019 – Afsluiting Klinkend perspectief BS An der Put in Sjtee Uul om 18:30 uur
Zondag 7 juli 2019 – Zomerfestival Lauradorp, open-air concert
Maandag 8 juli 2019 – Zomervakantie Harmonie Laura

Zomervakantie Harmonie Laura – 8 Juli t/m 18 Augustus 2019

Vanaf 8 juli t/m 18 augustus hebben wij zomervakantie. Vanaf maandag 19 augustus starten we weer met repeteren met als vooruitzicht drie mooie activiteiten. Te weten:

  • Zondag 25 augustus 2019 – Bondschuttersfeest Waubach. Rondgang om 14:00 uur.
  • 20 – 22 September 2019 – Concertreis Luxemburg, 21 September theaterconcert.
  • Zaterdag 28 September 2019 – Bevrijdingsconcert i.s.m. Guido Dieteren en Fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide in Cultuurhuis Landgraaf, georganiseerd door Stichting Oranje Comité Landgraaf.
  • Zondag 29 September 2019 – Theresiafeest, rondgang, diner en huldiging jubilarissen. Te weten: Truus Sijstermans (12,5 jaar), Kitty Ernst (25 jaar) en John Brattinga (50 jaar).

Wij wensen iedereen een hele mooie zomervakantie toe en hopen u gauw weer te zien bij een van onze activiteiten.
Wil je trouwens lid worden onze harmonie, “Vereniging van het jaar van de gemeente Landgraaf 2019”, klik dan op de volgende link: http://harmonielaura.com/lid-worden/

Maandag 19 augustus 2019 – Start repetitie Harmonie Laura
Zondag 25 augustus 2019 – Bondschuttersfeest Waubach. Rondgang om 14:00 uur
20 - 22 September 2019 – Concertreis Luxemburg, 21 September theaterconcert
Zaterdag 28 September 2019 - Bevrijdingsconcert i.s.m. Guido Dieteren en Fanfare Eendracht in Cultuurhuis Landgraaf
Zondag 29 September 2019 - Theresiafeest overdag. Rondgang en diner