Jaarprogramma 2018 / 2019

Zondag 6 januari 2019 - Nieuwjaarsconcert i.s.m. Blechoholica & de Dorfdudler

Nieuwjaarsconcert zondag 6 januari 2019 i.s.m. Blechoholica & de Dorfdudler.

Nu het jaar wederom ten einde loopt, kijken we met veel genoegen terug op 2018. We begonnen het jaar op zondag 7 januari 2018 met ons nieuwjaarsconcert met het orkest “Die Altböhmischen”. Gevolgd door diverse mooie evenementen door het jaar met als afsluiter van 2018 wel het mooie grote concert “Landgraaf in harmonie, het klinkt en het swingt”. Hieruit blijkt weer hoe mooi HAFA muziek wel niet kan zijn en dit keer zelfs met een harmonie orkest van 120 muzikanten. Het was wederom een groot muzikaal feest in onze kerk van het Lauradorp, wederom een evenement wat ons nog lang zal heugen.

Op zondag 6 januari 2019 om 14.00 uur (zaal open 13.30 uur), starten we het jaar weer met ons alom bekende nieuwjaarsconcert o.l.v. dirigent Patrick Letterle zal Harmonie Laura en het TOL-orkest u verrassen met mooie muzikale Nieuwjaars klanken. Tijdens dit evenement willen we het publiek steeds verrassen met een andere muziekstijl. Wij denken dat we er dit keer zeker in geslaagd zijn met het orkest “Blechoholica” en ons eigen orkest “de Dorfdudler”. Laat u deze middag verrassen door de diversiteit aan mooie muziek met soms een knipoog! Dit geheel vindt plaats in het verenigingslokaal van Harmonie Laura, in de huiskamer van Lauradorp, en wel in Gemeenschapshuis D’r Sjtee Uul.

Blechoholica 
Blechoholica-blaasmuziek van fijnste in kleine bezetting. Blechoholica is een Duits gezelschap die in het jaar 2014 opgericht werdt, en het bestaat uit 7 gepassioneerde muzikanten, kort “koper-holica” genoemd. Ze spelen alle soorten muziek en hebben in de afgelopen jaren dan ook een omvangrijk repertoire opgebouwd, van Böhmisch, bekende traditionele marsen, maar ook modern muziekstukken die gedeeltelijk voor hun formatie zijn gearrangeerd. Elke lid van Blechoholica is gelijk qua muzikaal nivo en dus even solistisch wat zich bij hun optredens altijd uit in mooie solo’s van een ieder.
Blechoholica staat voor plezier en kwaliteit, hoogstaande blaasmuziek in kleine bezetting met echt speelplezier die bij elk optreden zeker zichtbaar en hoorbaar zijn. Laat u deze middag verrassen door deze Duitse top formatie.

De Dorfdudler
POLKA FEST UND EGERLÄNDERERLEBNIS door De Dorfdudler. Als slotstuk van de mooie middag zal deze Egerländerkapel gelijk sjtimmung brengen met bekende Böhmische melodieën en Egerländer polka’s. In de jaren ’60/’70 was De Dorfdudler een blaaskapel van Harmonie Laura. 
Enkele maanden geleden is door enkele Landgraafse muzikanten het initiatief genomen voor een aantal gelegenheden een kapel te vormen. 21 Muzikanten en 1 zanger uit wel 7 verschillende verenigingen, waaronder uiteraard Harmonie Laura, vormen nu Die Dorfdudler die onderleiding staan van kapelmeester Bart Smeets.
Mocht u graag samen met uw partner, familie of vrienden willen naar dit bijzondere concertmiddag willen komen, dan kunt u kaartjes verkrijgen op de volgende voorverkoop adressen:
• Kapsalon Smeets, Pastoor Scheepersstraat 12B te Landgraaf.
• Gemeenschaphuis d’r Sjtee Uul, Sloterstraat 86 te Landgraaf.
De kaartjes kosten in de voorverkoop €4,00 per stuk.

Maar wees er snel bij want de voorverkoop gaat snel en OP=OP!
Indien u vragen heeft of lid wil worden (als vriend, muzikant, bestuur etc..) kunt u altijd met ons contact opnemen via voorzitter@harmonielaura.com.
Wij wensen U nu al mooie feestdagen en tot het nieuwe jaar met veel gezondheid en geluk, namens bestuur, ere-bestuur, leden, dirigent en dames comité Harmonie Laura.

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.
 

 

Zaterdag 27 Oktober 2018 – Landgraaf in Harmonie, ” het klinkt en het swingt”

Zaterdag 27 Oktober 2018 – Landgraaf in Harmonie, ” het klinkt en het swingt”

De HAFA-wereld is altijd in ontwikkeling en dat is binnen de muziekverenigingen van Landgraaf dan ook niet anders. De drie harmonie orkesten van Landgraaf zijn dan ook bij elkaar gekomen om op muzikaal gebied een nieuwe uitdaging aan te gaan!

Muziek die iedereen leuk en mooi vindt, klassiek maar ook populaire muziek. Ondersteund met combo en live muziek samen in één groot Landgraafs Harmonie orkest met meer dan 120 amateur muzikanten. Dat is Landgraaf in Harmonie, het klinkt en het swingt!

Verkoopadressen:
– Sjtee uul, Slotersstraat 86, Landgraaf.
– Kapsalon Smeets, Pastoor Scheepersstraat 12B, Landgraaf.
– TabakswarenSpeciaalzaak Gulpers, Markt 5, Landgraaf.
– Bruna, Paganinipassage 92, Landgraaf

 

 

Zaterdag 2 juni 2018 – Lente concert Harmonie Laura i.s.m. muziekvereniging St.Callistus

Zaterdag 2 juni 2018 – Lente concert Harmonie Laura i.s.m. muziekvereniging St.Callistus Terwinselen

Harmonie Laura o.l.v. Dhr Patrick Letterle zal zaterdag 2 juni 2018 een voorjaarsconcert houden waar ze u gaan trakteren op de mooie klanken van de HAFA muziek in het voorjaar. Dit keer is Muziekvereniging St. Callistus o.l.v. Ferry Logister uit Terwinselen/Kerkrade de gastvereniging. De avond is vrij toegankelijk maar vol=vol, een vrije gave wordt altijd gewaardeerd. De zaal zal voor het publiek om 19.00 uur open gaan, waarna muziek vereniging St. Callistus de avond rond de klok van 19.30 uur de concert avond zal openen gevolgd door harmonie Laura. De avond zal dan rond de klok van 21.30 uur afgesloten worden, waarna tijdens een gezellig samenzijn onder genot van een drankje, na gepraat kan worden over deze mooie avond.

HARMONIE LAURA
Harmonie Laura is inmiddels alweer 71 jaar jong. De harmonie laura staat bekend om zijn leuke muzikale projecten,die goed en druk bezocht werden, o.a. Dinerconcert Bella Italia, Vive la France (i.s.m. Jack Vinders) en ‘USA Music & Bites”. Maar natuurlijk niet te veregeten het muzikale evenement “December Feel” i.s.m. met Guido Dieteren, Wendy Kokkelkoren en Combo van Guido’s orchestra.

Harmonie Laura staat midden in de samenleving en is als muziekvereniging een belangrijke pijler binnen de gemeenschap. Bij elke belangrijke gebeurtenis verlenen wij onze diensten, van begeleiding communicanten tot Carnavalsoptocht Maar ook participeren wij als enige vereniging in Ubach o/ Worms in muziekeducatie op de basis scholen An d’r Put en de Speurneus d.m.v. projecten klinkend perspectief en blazersklas, waarvoor wij als vereniging de kosten dragen. Hierdoor kunnen de leerlingen kennis maken met de het maken van muziek.En natuurlijk participeren we in stichting Zomer Festival Lauradorp.

Ten gevolgen van dit soort projecten is het harmonie orkest de laatste jaren flink gegroeid met een mooie bezetting en beschikt de vereniging over een grote achterban zoals, vrienden van de Laura, dames comité, erebestuur, TCL (toekomst comité Laura), muziek commissie en natuurlijk het bestuur.

Harmonie Laura is gehuisvest in de huiskamer van Lauradorp, gemeenschapshuis d’r Sjtee Uul te Landgraaf. Alwaar men elke maandagavond repetitie heeft, het grote orkest vanaf 19.30 uur en TOL (Toekomst Orkest Laura) vanaf 18.45 uur. De harmonie komt uit in de 2de divisie en staat sinds 2009 onder leiding van Patrick Letterle.

Wilt u meer informatie over de vereniging of wilt u lid of vriend worden, neem dan contact op met onze voorzitter dhr. Attila Oroszi, tel.; 06-44456289 of mail naar voorzitter@harmonielaura.com.

ST. CALLISTUS TERWINSELEN
Kerkelijke Muziekvereniging St. Callistus is een 96 jaar jonge vereniging uit de Kerkraadse wijk Terwinse-len. De vereniging begon in 1922 als fanfare, maar schakelde in 1989 om naar een harmoniebezetting. De harmonie staat sinds 2002 onder leiding van dirigent Ferry Logister en telt momenteel zo’n 35 spelende leden.

Zoals de naam Kerkelijke Muziekvereniging al aangeeft was en is nog steeds een belangrijk doel van de vereniging het opluisteren van kerkelijke vieringen, zoals de Eerste Communie, de Sacramentsprocessie, het Allerzielenlof en Kerstmis. Daarnaast geeft de harmonie jaarlijks enkele concerten, zowel thuis als uit. Sinds enkele jaren staat een themaconcert op het jaarprogramma. Dat kan een advents- of nieuwjaars-concert zijn, maar ook een filmconcert of zoals onlangs een cross-overconcert met een popband.

Beleefd uitgenodigd namens, bestuur, dirigent en muzikanten van beide verenigingen.

foto van Harmonie Laura.

 

3 en 11 Februari 2018 - Carnaval Galaconcert en Optocht UOW

3 en 11 Februari 2018 – Carnaval Galaconcert en Optocht UOW

Het carnavalsgalaconcert van 3 februari a.s. is reeds uitverkocht. Trots dat we weer voor een volle zaal mogen optreden. Het wordt een TOP avond met mooie muziek en veel gezelligheid. “Veer höbbe zin drin, höbt geer dat auch. Bis zoaterdig

Het jaarlijkse galaconcert in het Burgerhoes staat weer op het programma. Zaterdag 3 februari om 20.00 uur vindt het 24e carnavalsgalaconcert plaats onder het motto ‘‘t sjtadsprinsenpaar nuudigt oet’. Harmonie Laura verzorgt het grootste gedeelte van dit concert.

Het stadsprinsenpaar Perry en Claudia van C.V d’r Sjtee Uul staat, samen met wethouder John Ringens, klaar om iedereen te begroeten met een welkomstdrankje. Wil je erbij zijn? Dat kan! De entree is vrij, maar je moet wel van tevoren kaarten afhalen bij de receptie in het Burgerhoes tijdens de openingstijden. Kijk voor meer info op: http://bit.ly/2qQbVqR

Zondag 11 februari 2018 lopen wij weer mee met de carnavalsoptocht van Ubach over Worms. Trots delen wij u mede dat ook dit jaar wij weer meelopen met een grote groep van 50 personen.

Klik op de foto voor het programma van het Carnavals Gala Concert van 3 februari 2018.

 

7 januari 2018 - Nieuwjaarsconcert i.s.m. Die Altböhmischen

7 januari 2018 – Nieuwjaarsconcert i.s.m. Die Altböhmischen

Nu het jaar wederom ten einde loopt, kijken we met veel genoegen terug op 2017. We begonnen het jaar jubileumjaar reeds op 10 december 2016 met ‘”December Feel” i.s.m. Guido Dieteren, zodoende hadden we in januari van 2017 geen nieuwjaarsconcert. Maar gedurende 2017 hadden we natuurlijk diverse mooie muzikale hoogtepunten zoals recent ons themaconcert “USA Music & Bites” i.s.m. Serge Gulikers en Hub Nickel, wat wederom een groot succes was.

Op zondag 7 januari 2018 om 14.00 uur (zaal open 13.30 uur), starten we het jaar weer met ons alom bekende nieuwjaarsconcert o.l.v. dirigent Patrick Letterle. Tijdens dit evenement willen we het publiek steeds verrassen met een andere muziekstijl. Wij denken dat we er dit keer zeker in geslaagd zijn met het orkest “Die Altböhmischen”. Laat u deze middag verrassen door de diversiteit aan mooie muziek met soms een knipoog!

Dit geheel vindt plaats in het verenigingslokaal van Harmonie Laura, in de huiskamer van Lauradorp, en wel in Gemeenschapshuis D’r Sjtee Uul.

Die Altböhmischen

Die Altböhmischen bestaan dit jaar 15 jaar en de muzikale vriendengroep is ontstaan vanuit de behoefte om af en toe, zonder allerlei overbodige franje, gezellige Böhmische blaasmuziek te maken. Eén keer per maand treffen de muzikanten elkaar om te repeteren en af en toe treden zij op voor publiek dat de traditionele blaasmuziek weet te waarderen. Het repertoire bestaat uitsluitend uit de Böhmische blaasmuziek, waaronder vele bekende titels van Ernst Mosch. Tijdens het optreden van de Altböhmischen kan het publiek genieten van vele gouwe ouwe Egerländer stukken, maar zeker ook van composities van recentere datum.

 Mocht u graag samen met uw partner, familie of vrienden willen naar dit bijzondere concertmiddag willen komen, dan kunt u kaartjes verkrijgen op de volgende voorverkoop adressen:

  • Kapsalon Smeets, Pastoor Scheepersstraat 12B te Landgraaf
  • Gemeenschaphuis d’r Sjtee Uul, Sloterstraat 86 te Landgraaf

 De kaartjes kosten in de voorverkoop €4,00.

Maar wees er snel bij want de voorverkoop gaat snel en OP=OP.

Wij wensen u nu al mooie feestdagen en tot in het nieuwe jaar met veel gezondheid en geluk, namens Harmonie Laura. Indien u vragen heeft of lid wil worden (als vriend, muzikant, bestuur etc..) kunt u altijd met ons contact opnemen via voorzitter@harmonielaura.com.